Sebastian Lăzăroiu: Decizia CCR a arătat clar lovitura de stat

Barlad Online

ostul consilier prezidențial explică, într-un articol pentru Evenimentul Zilei, cum a fost anhilată Curtea Constituțională. Vă prezentăm integral argumentațiile lui Sebastian Lăzăroiu.
„Decizia CCR de ieri arată clar LOVITURA DE STAT dată săptămâna trecută. Practic, CCR a trebuit ieri să dezlege un nod bine strîns.
Curtea Constituţională a fost anihilată săptămâna trecută prin: Unu – Ordonanţe de Urgenţe, Doi - Un avocat al poporului obedient PSD care nu îşi mai exercită atribuţiile şi Trei-Capturarea Monitorului Oficial.
CCR nu a spus ieri că schimbarea şefilor camerelor parlamentelor s-a făcut constituţional. Practic nu a putut să judece contestaţiile pe fond pentru că ele erau anihilate de ordonanţele de urgenţă ale guvernului. Ordonanţa de Urgenţă a restrâns atribuţiile CCR, ceea ce de fapt a oripilat toată lumea civilizată.
S-a creat un labirint procedural prin trucuri legislative.
Procedurile de suspendare au durat două zile. Procedura a fost grăbită şi totul apare acum ca o execuţie sumară. Nimeni nu are nicio problemă să meargă la referendum. Doar că procedurile au fost încălcate prin anihilarea CCR.
Imaginea României în acest moment în străinătate este catastrofală. Din afară se vede că un grup de tineri pucişti, o juntă parlamentară a blocat instituţiile pentru a decapita primii trei oameni în stat. Şi o spun chiar socialiştii (ministrul de externe din Luxemburg, şeful grupului socialist din parlamentul german).

Cine îşi imaginează că vreo cancelarie occidentală nu are toate informaţiile în acest moment la un nivel maxim de acurateţe trăieşte pe altă lume.

Costurile pentru România sunt incalculabile în acest moment. Iresponsabilitatea grupului pucist Ponta-Antonescu va costa fiecare român”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu