Sute de bârlădeni mușcați de câini

Barlad Online

În prima jumătate de an din 2012 au ajuns la spitalul bârlădean peste 300 de oameni mușcați de animale.
Potrivit statisticii întocmite de Spitalul Municipal de Urgență “Elena Beldiman” Bârlad, în primele șase luni ale anului în curs au beneficiat de vaccinare antirabică 281 de pacienți. Numărul celor care au fost mușcați de animale a fost mult mai mare, dar medicii specialiști au stabilit că nu se impune imunizarea tuturor. 56 de cazuri au fost grave, fiind vorba despre mușcături adânci, în zone intens vascularizate.
Dintre persoanele vaccinate antirabic, 240 au fost mușcate de câini maidanezi, iar 31 de pisici. În rest, au fost câte două cazuri de mușcături de cai, vulpi și oi și câte un caz cu mușcătură de șobolan, șoarece, porc domestic și mistreț.
“Se constată că populația a devenit mai cooperantă, mai atentă la evaluarea de către medicii infecționiști asupra conjuncturii mușcăturii. Adică spun dacă animalul este sau nu cunoscut, oferă relații despre statusul vaccinal al acestuia și chiar al urmăririi
ulterioare a animalului timp de zece zile, mai ales după ce sunt informați asupra restricțiilor impuse de vaccinare”, ne-a spus medicul Gabriela Daniș, directorul medical al spitalului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu