Universitatea din București a dat verdictul: Ponta a PLAGIAT

Barlad Online

Membrii Comisiei de Etică, întrunită astăzi, au stabilit că lucrarea premierului reprezintă un plagiat. Informațiile provin de la surse EVZ, dar nu sunt confirmate de universitate.
Este al doilea for care ia această decizie, după Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU). De la începutul scandalului și până acum, lucrarea a fost analizată de trei organisme: două dintre ele s-au pronunțat oficial, CNATDCU și Comisia de Etică a universității, iar cea de-a treia, neoficial. Este vorba de Consiliul Național de Etică, aflat sub ”umbrela” Ministerului Educației, organism care a arătat, aseară, că Ponta nu a plagiat, lucrarea conține doar ”deficiențe” în ceea ce privește citarea.

UPDATE 16.15: Informația privind decizia luată în cadrul Universității din București a fost prezentată pe Realitatea TV și confirmată se surse EVZ.Universitatea din București a trimis însă un comunicat în care arată că nu s-a luat încă o decizie finală. Sursele EVZ au precizat că s-au făcut presiuni asupra membrilor comisiei, în așa fel încât decizia luată să fie favorabilă premierului. 

Iată cronologia evenimentelor:
29 iunie 2012: CNATDCU decide, cu unanimitate de voturi, că premierul a plagiat. Replica primului ministru a fost că această decizie exte ”o execuție în stil mafiot”
16 iulie 2012: Un raport neoficial al Comisiei tehnice din cadrul Consiliului Național de Etică arată că lucrarea premierului nu este un plagiat, dar arată că are câteva deficiențe în ceea ce privește citarea.
17 iulie 2012: Universitatea București decide că premierul Victor Ponta a plagiat. Informația nu este oficială.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu