“Vânătoare” de motocicliști

Barlad Online

Polițiștii de la Biroul Rutier Bârlad au pus gând rău motocicliștilor teribiliști din oraș, după ce mai mulți cetățeni au reclamat că aceștia au devenit un real pericol pentru traficul rutier și au spart timpanele trecătorilor prin turarea motoarelor cu mulți cai putere. Zilele trecute, au fost făcute verificări tematice și, în ciuda faptului că sunt mai mulți motocicliști care făceau întreceri pe străzile orașului, a fost prins în “flagrant” doar unul singur. Cert e că acțiunile rutieriștilor și-au atins scopul și i-au mai potolit pe vitezomanii pe două roți.
“În urma unui control de rutină, am surprins un tânăr de 25 de ani care se deplasa cu o motocicletă fără a deține permis de conducere corespunzător și era sub influența băuturilor alcoolice. Pe numele lui a fost întocmit dosar penal și a fost sancționat ca atare. Acțiunile tematice vor continua și zilele următoare”, ne-a declarat Ionel Dumitrașcu, agent principal în cadrul Poliției Rutiere Bârlad.
Polițiștii îi atenționează pe motocicliști și mopediști că trebuie să aibă permis de conducere corespunzător (categoria A) sau atestat pentru motoscuter, că trebuie să poarte neapărat casca de protecție, sunt obligați să aibă lumina aprinsă zi și noapte atât în oraș cât și în afara localităților și că, la fel ca în cazul șoferilor, nu au voie să consume alcool. În caz contrar riscă să fie sancționați contravențional, să primească amenzi usturătoare și, în cazuri grave, să se aleagă cu dosare penale. Amenzile variază între 420-560 lei și se aplică pentru fiecare contravenție în parte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu