Vijelia de la Bârlad, anchetată de prefectură

Barlad Online

Prefectul de Vaslui a dispus formarea unei comisii care să cerceteze circumstanțele în care acoperișul de pe sediul Romtelecom Bârlad a fost smuls de furtună.
Furtuna care s-a abătut joi, 12 iulie, asupra Bârladului, a făcut ravagii în urbe și a fost la un pas de a se solda și cu pierderi de vieți omenești. După cum am mai scris, episodul cel mai grav s-a consumat în zona sediului Romtelecom,
situat pe Bulevardul Republicii. Rafalele violente de vânt au făcut ca acoperișul să fie luat pe sus și aruncat tocmai în mijlocul străzii. Două autoturisme care au avut ghinionul să treacă pe acolo au fost surprinse de sfărâmături și avariate serios, iar ocupanții acestora - patru la număr - au trecut prin momente de spaimă. Trei dintre ei, aflați într-un Logan, au scăpat ca prin urechile acului fără nicio o zgărietură, însă șoferul unui Duster a fost dus la Spitalul municipal de urgență “Elena Beldiman”, unde a fost internat întrucât prezenta o leziune în zona capului.
Dată fiind gravitatea situației, vineri, 13 iulie, la Bârlad  s-a deplasat prefectul de Vaslui - Radu Renga - care a avut o întrevedere cu primarul Constantin Constantinescu și alți reprezentanți ai autorităților locale.
“Domnul prefect a dispus înființarea unei comisii care să verifice toate aspectele și circumstanțele care au dus la distrugerea acoperiului de la Romtelecom. Din comisie vor face parte specialiști în construcții, care vor putea stabili cu exactitate de ce anume acoperișul nu a rezistat la furtună și cine sunt vinovații. Se va vedea când anume a fost executată această lucrare, de către cine și dacă au fost respectate toate normativele în vigoare”, ne-a declarat Mihai Vicol, director tehnic în cadrul Primăriei Bârlad.
Acoperișul de pe această clădire a fost reconsolidat în urmă cu cinci ani și este pentru prima oară când suferă asemenea avarii din cauza unei furtuni.
“Proprietarul clădirii nu are niciun fel de autorizație pentru acel acoperiș, fiind construit în bătaie de joc. Nu se poate ca o șarpantă atât de mare să nu aibă niciun fel de sistem de prindere de aticul clădirii”, a declarat primarul municipiului Bârlad, Constantin Constantinescu.
“Am fost personal la Bârlad și m-am urcat pe acea clădire împreună cu reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență, cu cei ai Inspectoratului în Construcții și ai primăriei pentru a vedea la fața locului ce s-a întâmplat. Se vor verifica documentele ce vor fi puse la dispoziție de proprietarul clădirii, dacă acestea există, iar dacă se va constata că într-adevăr lipsesc, atunci se vor da amenzi, conform legii”, a spus prefectul Radu Renga.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu