Se așteaptă forțe proaspete din toamnă!

Barlad Online

Odată cu reînființarea posturilor de poliție, de la 1 septembrie, toate cele 26 de comune arondate Bârladului vor avea din nou unități proprii de poliție.
Polițiștii bârlădeni, mai ales cei de la Secția de poliție rurală, sunt bucuroși că din această toamnă se anunță vremuri ceva mai bune. Nu e vorba despre vreo mărire de salariu, ci despre decizia Ministerului Administrației și Internelor de a reînființa posturile de poliție. Practic, este vorba despre revenirea la structura ce a funcționat până în vara anului trecut, când minți luminate de la  București au hotărât că nu mai este nevoie de poliție în fiecare comună.
“În același timp, vor rămâne să funcționeze în continuare și cele două Secții de Poliție Rurală arondate zonei noastre, respectiv cele din comunele Vinderei și Alexandru Vlahuță. În fiecare comună, în funcție de specificul zonei, intensitatea și tipul fenomenelor  infracționale, se va stabili și numărul polițiștilor care vor deservi aceste posturi de poliție. În funcție de caracteristicile fiecărei zone, un post de poliție va putea avea de la doi până la trei sau chiar patru lucrători de poliție. Deocamdată, suntem în plină pregătire a acestei operațiuni, dar până în toamnă vom finaliza totul”, ne-a declarat comisarul - șef Vasile Chelaru, comandantul Poliției Bârlad.
Cât privește remunerația polițiștilor care vor deservi posturile comunale, aceasta va fi aceeași ca a tuturor lucrătorilor din domeniu. Desființarea, în vara anului trecut, a posturilor de poliție comunale a îngreunat foarte mult activitatea oamenilor legii. Fenomenul infracțional a cunoscut o creștere alarmantă în zonele rurale, mai ales că puținii lucrători de la noile secții de poliție
rurală nu puteau face față cu brio.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu