Ambulanța, bună de plată

Barlad Online

Firma la care era asigurată ambulanța furată de doi tineri din Bârlad și apoi distrusă nu va plăti despăgubiri. Pagubele au fost evaluate la 200.000 de lei, iar Serviciul de Ambulanță Județean este acum bun de plată.
Firma la care era asigurată Casco mașina de salvare furată din curtea Substației de Ambulanță Bârlad și apoi distrusă de doi tineri într-un accident nu va plăti despăgubiri, evaluate la 200.000 de lei, și asta din cauza neglijenței șoferului. Potrivit conducerii societății de asigurări, furtul unui autovehicul în care au fost lăsate cheile în contact, așa cum s-a întâmplat în cazul ambulanței, nu este un risc acoperit, astfel încât nu poate atrage plata unor despăgubiri. În aceste condiții, pagubele produse autosanitarei vor fi suportate fie de hoțul de 18 ani care a condus ambulanța și acum se află în arest preventiv, fie de șofer.
“Este cât de poate de clar că aici este vorba despre neglijență și, de aceea, Serviciul de Ambulanță Județean (SAJ) Vaslui va trebui să se îndrepte împotriva celui care a furat și distrus mașina sau împotriva șoferului de pe ambulanță”, a declarat
directorul firmei de asigurări.
De partea cealaltă, conducerea SAJ Vaslui afirmă că așteaptă definitivarea anchetei penale în cazul furtului și distrugerii mașinii de ambulanță, constituindu-se deja parte civilă în dosar.
“Dacă sentința nu poate fi executată în cazul celui care a distrus ambulanța, atunci ne vom îndrepta împotriva angajatului nostru, șofer pe acea autosanitară. Oricum, societatea de asigurări nu ne-ar fi despăgubit până la finalizarea anchetei desfășurată de organele de cercetare penală, având în vedere că a fost un accident cu consecințe grave”, susține managerul SAJ Vaslui, Aurora Popa.
Mașina de ambulanță distrusă într-un accident a fost furată de doi tineri, în noaptea de 24/25 august, din curtea Substației de Ambulanță Bârlad. Ulterior, cei doi au traversat municipiul Bârlad, au ajuns până în localitatea Perieni, situată la 12 kilometri, după care s-au întors spre oraș. La intrarea în Bârlad, tânărul de 18 ani aflat la volan, care nu are permis de conducere, a pierdut controlul direcției din cauza vitezei excesive, iar mașina a ieșit de pe șosea. Ambulanța s-a rostogolit de mai multe ori în lanul de floarea-soarelui de pe margine. Tânărul de 21 de ani aflat pe scaunul din dreapta șoferului a murit pe loc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu