Nicolae Botezatu, scos la pensie

Barlad Online

Chirurgul bârlădean se va retrage din activitatea profesională pe 18 septembrie, când va împlini 70 de ani.
Pe 18 septembrie iese la pensie cel mai longeviv medic chirurg de la Spitalul Municipal de Urgență “Elena Beldiman” Bârlad. Nicolae Botezatu, chirurg generalist, se retrage din activitatea profesională la împlinirea venerabilei vârste de 70 de ani.
Odată cu pensionarea lui, criza de medici chirurgi va fi resimțită mai puternic. Spitalul va rămâne cu doar patru chirurgi, care vor trebui să facă și consultații în ambulatoriul integrat și gărzi în spital.
Nicolae Botezatu și-a început activitatea profesională în 1967, imediat după absolvirea facultății de Medicină Generală Iași, ca medic la Circa Sanitară Avrămești. Trei ani mai târziu, în 1970, s-a transferat la spitalul bârlădean ca medic generalist. Aici și-a desfășurat cea mai mare parte a activității și mai mulți ani a fost și director medical adjunct al Spitalului Municipal Bârlad. În perioada 1999-2001, a fost numit prin delegație director la Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vaslui. În ultimii ani, nu a mai intrat în sala de operație, ci a fost medic chirurg doar în ambulatoriu. Chirurgul are statut de deportat politic din fosta URSS și legea i-a permis să rămână în activitate cinci ani mai mult decât restul colegilor. Dr. Botezatu s-a remarcat și în activitatea publicistică.
Atât postul vacantat în urma pensionării doctorului Nicolae Botezatu, cât și cel eliberat după ce chirurgul Sebastian Doniga a decis să profeseze în Belgia, vor fi scoase la concurs în cel mai scurt timp.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu