Sarmale si vin pentru toti bârlãdenii, la Sãrbãtoarea Toamnei 2012

Barlad Online

Pentru a continua traditia ultimilor ani, si la editia din 2012 a Sãrbãtorii Toamnei, edilii Bârladului vor împãrti în jur de 20.000 de sarmale calde si 500 de litri de vin. Gustarea va fi oferitã în ultima zi a manifestãrii, la deacum celebrul cort “Take, Ianke si Cadâr”.
În acest an, sãrbãtoarea ce aduce omagii recoltei se va desfãsura în intervalul 4 – 7 octombrie. Ca si pânã acum, standurile cu legume si fructe, tarabele mesterilor populari sau cele ale comerciantilor de bere, mici, pastramã si alte preparate culinare vor fi amplasate tot în Piata “Sfântul Ilie”. Dacã de joi si pânã sâmbãtã acestea vor fi principalul punct de atractie pentru bârlãdenii abãtuti de problemele cotidiene, duminicã, în ultima zi a Sãrbãtorii Toamnei, atentia va fi îndreptatã spre deja traditionalul cort “Take, Ianke si Cadâr”. Motivul: primarul Constantin Constantinescu va fi gazdã si în 2012 si va împãrti trecãtorilor farfurii cu sãrmãlute aburinde. “Pentru cã Festivalul Verii a iesit foarte bine si nu a fost organizatã de noi, si acum se va implica tot aceeasi firmã care s-a ocupat si atunci de pregãtiri. În acest fel, nu se vor mai cheltui bani de la buget, dar vom putea oferi totusi distractie bârlã- denilor. Ca si în anii trecuti, atractia principalã o va constitui cortul “Take, Ianke si Cadâr”, unde primarul va împãrti circa 20.000 de sarmale fierbinti”, ne-a spus Constantin Nituc, purtãtorul de cuvânt al primãriei Bârlad. Si pentru ca sarmalele sã alunece mai bine în stomac, vor fi împãrtiti si 500 de litri de vin. Pentru cã acusica începe campania electoralã pentru alegerile parlamentare, deocamdatã nu a fost nominalizatã persoana care se va ocupa de oferirea paharelor cu vin. Asta pentru cã, spun reprezentantii Primãriei, nu se doreste politizarea Sãrbãtorii Toamnei.
Fara maestrul Nicolae Botgros, invitatul permanent
În ceea ce priveste programul artistic ce le va fi oferit localnicilor, reprezentantii municipalitãt ii spun cã, în mare, a fost stabilit. În timp ce oamenii vor bea must si vor gusta din pastrama de oaie sau alte specialitãti din carne, pe scenã vor evolua formatii si artisti locali precum Fanfara “Bârlãdeanca”, Georgel Forcos, Ansamblul “Balada”, Gabriela Diaconescu, Silvia Ene. Momentele de voie bunã din una dintre seri vor fi oferite si de artisti si DJ din zona Iasului. Nu în ultimul rând, la cererea bârlãdenilor, municipalitatea a invitat si renumita trupã Hi-Q sã sustinã un recital, dar si preotul Cristian Pomohaci va urca pe scenã pentru a cânta câteva melodii. Din pãcate, invitatul permanent din Republica Moldova, respectiv maestrul Nicolae Botgros, împreunã cu Ansamblul “Lãutarii”, nu va fi prezent si la Sãrbãtoarea Toamnei din 2012. “Acesta este programul artistic, însã, la acest moment, nu s-a stabilit exact ziua în care va concerta fiecare artist sau formatie. În 2011, i-am adus pe cei de la “Bere Gratis” si “Fãrã Zahãr”, dar acum am revenit la varianta cu care ne-am obisnuit în anii anteriori, respectiv la artisti locali precum Silvia Ene, Gabriela Diaconescu sau Fanfara “Bârlãdeanca”. Din pãcate, la editia din acest an, maestrul Nicolae Botgros nu ne va putea onora invitatia”, a completat Constantin Nituc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu