TRAGIC ACCIDENT CU SASE ELEVI LA BÂRLAD

Barlad Online


INCONSTIENTÃ Grav accident de circulatie ieri dimineatã când un autoturism care transporta sase elevi la un liceu din Bârlad a pãrãsit partea carosabilã si a intrat cu vitezã într-un copac. Una dintre victime se zbate între viatã si moarte la Spitalul de Neurochirurgie din Iasi. Soferul a fugit de la locul accidentului si a fost prins dupã mai bine de jumãtate de orã pe raza comunei Bãcani. Acesta nu consumase bãuturi alcoolice, iar dupã test a fost scos pe usa din dos de la spital pentru a nu fi linsat de cãtre rudele victimelor.
Ieri dimineatã, în jurul orei 07.45, în zona serelor, la intrarea în Bârlad dinspre Vaslui, a avut loc un accident de circulatie în care au fost implicate sapte persoane, dintre care sase minori cu vârste cuprinse între 14 si 17 ani. Toate aceste persoane se aflau într-un autoturism marca Opel Zafira ce fãcea naveta între Bãcani si Bârlad pentru a transporta copii la scoalã. Soferul, în vârstã de 23 de ani, care intrase în posesia permisului de conducere de putinã vreme, a încercat sã intre în depãsire fãrã sã aprecieze corect distanta fatã de masinile ce veneau din partea opusã, în contextul în care autoturismul avea volanul pe partea dreaptã. Acesta s-a panicat, a încercat sã revinã fortat pe sensul lui de drum între douã autoturisme, însã a pierdut controlul. Masina a derapat si, dupã ce s-a rostogolit de câteva ori, s-a izbit cu putere de un copac aflat pe marginea drumului. Martor la evenimentul rutier, viceprimarul comunei Bãcani, Vasile Stoica, ne-a declarat: “Tânãrul a încercat sã mã depãseascã pe mine si o altã masinã aflatã în fata mea. Din fatã veneau alte vehicule si atunci cred cã s-a speriat si a încercat sã intre brusc pe banda sa. Probabil din cauza vitezei si a soselei umede a derapat si s-a rostogolit de vreo douã ori pânã s-a oprit într-un copac. Am oprit repede si, când m-am apropiat de masina lor, vã spun cu mâna pe inimã, am vãzut imagini de groazã. Stiu cã soferul s-a dat jos din masina avariatã si a încercat sã deschidã portiera din spate pentru a scoate copiii. Apoi nu l-am mai vãzut, cred cã s-a speriat foarte tare de ce a fãcut si a fugit. Am sunat la 112 si apoi urmarea o stiti”.

O tânãrã de 16 ani se zbate între viatã si moarte
În urma producerii accidentului au fost transportate la Spitalul de Urgentã “Elena Beldiman” patru victime. Dacã trei au scãpat cu contuzii usoare, cea de-a patra victimã, o tânãrã de numai 16 ani, a suferit traumatisme cranio-faciale grave, intrând în comã de gradul IV. “La Compartimentul de Primire Urgente au venit astãzi dimineatã patru victime ale unui accident rutier, toti elevi cu vârste între 14 si 17 ani. În stare criticã se aflã o tânãrã de 16 ani. Ea este în comã de gradul IV si prezintã numeroase traumatisme cranio-faciale. Se fac investigatii de urgentã, iar dupã ce va fi stabilizatã, o vom trimite la Spitalul de Neurochirurgie din Iasi. Celelalte victime, douã fete si un bãiat, sunt constiente si se aflã în curs de evaluare.”, a declarat Gabriela Danis, director medical în cadrul Spitalului Municipal de Urgentã Elena Beldiman. Câteva minute mai târziu eleva a fost transferatã la Iasi. Medicii de acolo sunt rezervati în privinta sanselor de supravietuire deoarece traumatismele sunt destul de grave: cea mai mare parte a fetei e distrusã total, fracturã de bazã de craniu si la nivelul maxilarului.
Prins la câtiva kilometri depãrtare
Din cele declarate politistilor se pare cã vinovatul a încercat sã fugã în localitatea natalã. Maricel Secrieru a fost prins dupã circa o jumãtate de orã de cãtre un echipaj al Politiei Rutiere. “Dupã producerea accidentului conducãtorul auto a pãrãsit locul accidentului. A fost depistat putin mai târziu pe raza comunei Bãcani. Pe numele sãu va fi întocmit un dosar de cercetare penalã sub aspectul sãvârsirii infractiunilor de vãtãmare corporalã din culpã, pãrãsirea locului accidentului fãrã permisiunea organelor de Politie si vitezã excesivã. Mai mentionez cã soferul vinovat nu a consumat bãuturi alcoolice înainte de a se urca la volan.”, a declarat Marius Dediu, agent sef în cadrul Biroului Politiei Rutiere Bârlad. Coincidentã sau nu, autorul tragicului eveniment a fost adus la spital în vederea determinãrii alcoolemiei exact în momentul în care victima sa, de 16 ani, era stabilizatã de medici pentru a fi transferatã la Iasi. Vãzând-o mutilatã si în comã si, constientizând cã totul s-a întâmplat din vina sa, acesta a pãrãsit spitalul pe o altã usã pentru a nu se întâlni cu rudele victimelor ce cu sigurantã l-ar fi linsat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu