Traian Petcu lasã Primãria pentru sefia DSVSA

Barlad Online

Invocând motive medicale, Decebal Sãraru a demisionat, ieri, din fruntea Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Vaslui. El ar putea fi înlocuit de Traian Petcu, viceprimarul Bârladului.
Edilul a mai fost în cãrti pentru a prelua sefia Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Vaslui si în luna iunie a acestui an, imediat dupã alegerile locale. Cum acesta a fost reconfirmat în fruntea Primãriei Bârlad, unde face echipã cu primarul Constantin Constantinescu, varianta DSVSA a cãzut. Demisia de ieri a directorului Decebal Sãraru îi înlesneste lui Petcu drumul cãtre DSVSA, unde urmeazã sã fie numit în functia de director executiv. Intentia lui Petcu de a pãrãsi fotoliul de edil este motivatã de faptul cã doreste sã revinã la meseria de bazã (medic veterinar), dar si de faptul cã nu se mai aflã în relatii tocmai cordiale cu primarul Constantin Constantinescu. Totodatã, surse din cadrul DSVSA au afirmat cã, cel mai probabil, medicul Decebal Sãraru, cel care a asigurat sefia institutiei în ultimii opt ani va fi numit înfruntea Compartimentului Inspectia si Controlul Alimentelor.
Dorin Apostu, în carti pentru functia de viceprimar
Pentru a putea prelua sefia DSVSA, Petcu va trebui mai întâi sã renunte la statutul de consilier local si, implicit, la functia de viceprimar. Noul viceprimar ar putea fi consilierul local PSD Dorin Apostu, aflat în cãrti pentru aceastã functie si imediat dupã alegerile locale din iunie. Cum, la acel moment, a rãmas pe dinafarã, se pare cã acum este aproape o certitudine nominalizarea sa. Oricum, pentru cã suntem abia la început de lunã si sedintele ordinare de Consiliu Local au loc la finele lunii, nu este exclus ca, în zilele urmãtoare, consilierii bârlãdeni sã fie convocati sã participe la o sedintã de îndatã pentru a se putea face rocada. De mentionat cã, pe lângã cele douã luni ulterioare alegerilor locale din iunie în care Traian Petcu a ocupat functia de viceprimar, tot el a fost mâna dreaptã a primarului Constantin Constantinescu si în mandatul din 2008-2012.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu