FAMIGLIA BUZATU RUPE USL-UL ÎN DOUÃ!

Barlad Online

SCANDALUL CANDIDATURILOR… Dumitru Buzatu a bãtut cu pumnul în masã la Bucuresti, ieri, solicitând ca sotia sa sã fie trecutã pe Colegiul Senat Bârlad, post râvnit si de senatorul PNL Cristian David. Conform unor surse din interior, Ponta l-a sustinut pe liderul PSD de la Vaslui si, astfel, Gabriela Cretu va fi candidatul USL pentru un mandat de senator în Bârlad. Bucuros cã l-a scos din cãrti pe David, care ceruse acelasi post, Buzatu a provocat liberalii la competitie. “Nu sunteti în stare sã vã luptati pentru Colegiul de deputati de la Husi? Las’ cã-l iau la PSD si vã dau vouã în compensare alte colegii!”, a gândit Buzatu, care a propus un scenariu halucinant. Astfel, la Husi, candidatul la deputati ar urma sã fie de la PSD, iar liberalii sã primeascã, la compensatie, colegiile de la Zorleni sau Negresti, zone în care sunt multi primari liberali. Dacã acest scenariu îi va reusi, se poate spune cã Buzatu a subordonat PNL-ul în totalitate, partid care este de ani de zile la trena social-democratilor. Asearã, PNL a avut o sedintã furtunoasã la Bucuresti, la care a participat si senatorul Cristian David. Nu stim ce decizii s-au luat si dacã David a acceptat sã mai candideze pe Colegiul Senat Husi, însã Buzatu plânge cu lacrimi de crocodil pe umãrul lui David: “Dacã vrea sã candideze pe Husi îl voi ajuta cu tot ce pot”.
Buzatu si-a aranjat sotia pe postul de senator la Bârlad, câstigând lupta cu Cristian David. Pentru asta, liderul PSD a mers ieri la Bucuresti, unde a cerut în mod expres sã se valideze candidatura Gabrielei Cretu pentru Colegiul Senat Bârlad, învingându-l astfel pe senatorul liberal Cristian David, cel care solicitase si el acelasi colegiu. “Nu mi se pare normal ca un senator care a candidat douã mandate pe un Colegiu sã se mute acum pe alt colegiu.”, a avut o reactie cu subînteles, duminicã, Buzatu, invitat la un post de televiziune local. Ieri, în fata lui Ponta, liderul PSD de la Vaslui a cerut ca sotiei sale sã i se rezerve candidatura USL pe Colegiul Senat Bârlad, lucru cu care seful pesedistilor a fost de acord. Cristian David a auzit si el de varianta respectivã si a cerut satisfactie de la PNL. “Am vorbit cu dl. David si nu stia dacã doamna Cretu a fost confirmatã sau nu pe postul din Colegiul Senat Bârlad. Am înteles cã vor avea discutii pe aceastã temã în cadrul conducerii PNL, care se întruneste pentru a discuta situatia candidaturilor.”, a spus o sursã din PSD, seara trecutã.
PNL negociazã. Buzatu pune paie pe foc si anuntã scenarii halucinante
Desi a subordonat PNL-ul de la Vaslui nevoilor sale personale, Buzatu nu se lasã si face valuri cu tot felul de declaratii care riscã sã arunce în aer Uniunea Social-Liberalã din judet, într-un moment în care David este tot decis sã lupte cu seful de la PSD. Asearã, l-am contactat pe Dumitru Buzatu pentru a ne spune ce discutii s-au purtat la Bucuresti. “Nu mai sunt discutii pe Bârlad, doamna Cretu va candida pe USL la acest colegiu. Nu stiu unde va candida dl. David, eu îl sprijin cu tot ce pot, dar decizia este a Domniei sale unde va merge. Totusi, vom vedea ce discutii vor fi în zilele urmãtoare. Am fãcut niste calcule si cred cã, la Husi, colegiul de deputati va fi la PSD, iar PNL va primi, în loc, un post în Colegiile de la Zorleni sau Negresti, functie de discutiile care vor fi în continuare.”, a anuntat Buzatu. Scenariile lui Buzatu sunt legate si de candidatura Anei Birchall, cea care era creditatã ca un candidat sigur pe Colegiul Deputati Negresti. “Ana Birchall candideazã la Vaslui, dar sã vedem ce discutii se vor purta cu PNL zilele urmãtoare. Decizia finalã o va lua Biroul Executiv Central al USL, miercurea viitoare.”, a spus Buzatu, lãsând sã se înteleagã cã Birchall ar putea fi “repartizatã” într-un alt colegiu decât Negresti. Prin astfel de declaratii, liderul PSD Vaslui se erijeazã într-un atoatestiutor si marele negociator al USL, demonstrându-le liberalilor cã nu au valoarea sa. Dar, si-a spus Cristian David ultimul cuvânt în acest scandal? Se pare cã nu, pentru cã seara trecutã a fost sedintã mare la PNL, în care David a explicat cum stã situatia la Vaslui. Am încercat sã-l contactãm pe senatorul David, însã acesta nu a rãspuns la mobil, pentru a afla punctul de vedere al Domniei sale.
Posibilele scenarii “marca Buzatu”: îl forteazã pe David sã candideze la Colegiul deputati Zorleni?
Dumitru Buzatu lanseazã piste false sau are în plan o reorganizare a USL? Nu se stie, însã declaratia legatã de schimbarea unor colegii, desi la Bucuresti au fost bãtute în cuie candidaturile celor din PSD pe cele cinci colegii de deputati si douã de Senat, ar putea conduce la concluzii interesante. Dacã PSD ia colegiul Husi de sub nasul liberalilor se face cale liberã unui amic vechi al lui Buzatu, Aurel Cãciulã, cel care a mai candidat si în 2008 la alegerile parlamentare, fiind învins de deputatul Dan Marian. În plus, Buzatu ar putea sã-i propunã lui David sã preia unul dintre colegiile de deputati, fie Zorleni, fie Negresti, zone în care sunt mai multi primari PNL. În plus, în cazul în care PNL preia Negrestiul, Buzatu scapã si de Ana Birchall, persoanã pe care pesedistii din judetul Vaslui nu prea o vor drept candidat la alegerile pe Colegiul Negresti, fiind impusã de la centru. S-ar face loc si tânãrului Florin Ciurariu, pe un colegiu, cel mai probabil Colegiul Senat Husi. Toate variantele de mai sus, care vor fi confirmate sau infirmate miercurea viitoare, ar conduce la un haos total în USL Vaslui, iar singurul vinovat ar fi Dumitru Buzatu, cel care a sacrificat Uniunea doar pentru a-si rezolva interesele personale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu