Opt locuri din România unde temperatura a scăzut sub ZERO grade Celsius

Barlad Online

De la vară direct la iarnă. De duminică noaptea, temperaturile au scăzut şi cu 18 grade. În unele zone de munte a şi nins. Iar ploile care duminică au scăldat vestul ţării au ajuns acum în partea de est. Luni la amiază au existat şi zone în România unde se înregistrau temperaturi negative. Până marţi la prânz în toate zonele ţării este valabilă informare meteorologică de ploi, vânt şi frig.
 
 
Opt locuri din România unde temperatura a scăzut sub ZERO grade Celsius

Vremea s-a răcit brusc, atât la munte, cât şi mare. În unele oraşe, diferenţa de temperaturi de la o zi la alta a fost de până la 18 grade.
Luni, la ora 16.00, existau opt locuri în România unde temperatura a scăzut sub zero grade. Potrivit hărţii furnizate de ANM, la ora 16.00, cel mai frig era la Vârful Omu (-7 grade Celsius), minus 4 grade se înregistrau la Bâlea Lac şi în Munţii Ţarcu, minus 3 grade Celsius în Călimani, minus 2 grade Celsius pe vârful Vlădeasa şi la Iezer. Mai cald

Temperaturi de -1 grad s-au înregistrat pe Penteleu şi la Lăcăuţi.
Mai mult decât atât, în munţi, la peste 1800 de metri altitudine a şi nins.
Marţi, vremea va fi rece pentru această dată, mai ales dimineaţa, când în depresiunile intramontane vor fi şi valori sub pragul de îngheţ. Izolat ziua începe cu brumă şi ceaţă. Peste zi norii sunt puţini. Vântul e mai agitat la munte şi în estul ţării. Maximele termice se vor situa în general între 12 grade în depresiunile intramontane şi cel mult 20 grade în Lunca Dunării. Şi în Bucureşti este rece. Până la amiază în termometre nu se adună mai mult de 18 grade.
VEZI PROGNOZA PE TREI ZILE
Cauciucurile de iarnă ar putea fi obligatorii chiar înainte de 1 noiembrie. Asta evident în funcţie de vreme. Dacă ninge, iar drumurile vor fi acoperite cu un strat de zăpadă, atunci şoferii vor putea circula numai cu anvelope de iarnă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu