Cum au ajuns elevele prostituate!

Barlad Online

eleve victime
Proxenetul Topalã “vâna” doar minore neglijate de propriile familii!
NECÃJITE Toate fetele abuzate de individul din Husi, arestat în urmã cu douã zile, pentru trafic de minori în formã continuatã, au situatii extrem de dificile în familiile lor, iar acesta se pare cã este si motivul pentru care ele au ajuns victime ale lui Topalã Lucian Andrei. Ele sunt încã eleve, iar profesorii spun cã, cel putin unele dintre ele, nu au creat niciodatã probleme, chiar dacã este cunoscut faptul cã au situatii familiale dificile.
Fetele care au cãzut în plasa lui Topalã sunt eleve la diferite scoli din Husi. Douã dintre ele sunt colege la un liceu tehnologic si, cel putin povestile lor de viatã, par…sã batã filmul. Una dintre ele este dintr-un cãtun al Oltenestiului, iar celalaltã chiar din Husi. Ambele însã, nu sunt sustinute de familii. Eleva de la tarã, Andreea, le-a creat profesorilor o impresie bunã, arãtând un comportament întotdeauna disciplinat. “Aceste douã fete care învatã la noi, la specialitatea <<bucãtari>> sunt destul de diferite, din multe puncte de vedere. Ce este asemãnãtor în situatia lor este faptul cã pãrintii nu s-au preocupat îndeaproape de ele, din pãcate. Putem sã vã spunem cã eleva cu domiciliul în comuna Oltenesti este un copil bun, destul de cuminte, care chiar face eforturi ca sã termine aceastã scoalã. Ea ia bursa <<bani de liceu>>, iar asta aratã cã nu are absente, lucru foarte important. Vine la ore, este cuminte, nu creazã probleme. Despre cealaltã fatã, care are domiciliul în Husi, lucrurile sunt putin mai complicate. Este un copil rebel, care a fãcut mai multe probleme pãrintilor, a mai lipsit, dar, chiar si asa, cel putin în scoalã, a avut un comportament decent. Pânã la urmã, noi, ca profesori, am încercat de fiecare datã sã fim aproape de problemele lor, sã îi întelegem, dar din pãcate, dupã orele de curs, este greu de controlat un elev. Aici intervine rolul pãrintilor. Dar stim sigur cã cel putin fata de la tarã, nu tinea legãtura cu familia. Se descurca singurã, cum putea”, au transmis profesorii celor douã fete, imediat ce s-a dus vestea cã ele au fost implicate în acest dosar de trafic de minori. De la începutul sãptãmânii, de la izbucnirea scandalului, fetele nu au mai venit la scoalã.
“A apucat-o pe o cale, iar noi nu o mai putem stãpâni”!
Familia fetei cu domiciliul în Husi, Diana, sustine cã în acest moment, ea ar fi internatã în spital. Recunoaste însã cã relatia dintre ei si fata ajunsã la mâna unui traficant de minori, nu este deloc una bunã. “Nu este acasã, e la spital. Mereu a fost un copil care face probleme. A apucat-o pe o cale si nu s-a mai putut face nimic pentru ea, ca sã fie stãpânitã. De acest Topalã am auzit si noi întâmplãtor, dar ea nimic nu spunea acasã. Nu comunica deloc. Doar pleca seara si venea dimineata sau cine stie când. Tatãl ei a murit de curând si are doar mamã. Ne pare rãu de ce se întâmplã, dar nu avem cum sã o stãpânim. A fost si fugitã de acasã, cu greu a fost gãsitã…”, au spus rudele elevei, care în curând va împlini 17 ani. Topalã Lucian Andrei, cel fatã de care anchetatorii au probe solide cã le exploata sexual pe aceste fete, dar si pe altele, recrutate din sate învecinate municipiul Husi, a ajuns în urmã cu douã zile dupã gratii. El a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, procurorii DIICOT reusind sã dovedeascã instantei faptul cã lãsarea în libertate a individului reprezintã un pericol social concret.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu