Doi strãini si Viorel!

Barlad Online


Candidatii pe Colegiul Zorleni
CINE CÂSTIGÃ LA ZORLENI?… În 2008, la alegerile parlamentare, pe Colegiul deputati Zorleni au candidat sapte politicieni, de la tot atâtea partide: PSD, PDL, PNL, PRM, PNG, PPPS si UDMR. Colegiul a fost câstigat atunci de Viorel Cãrare, din PDL, care a iesit pe locul 2. Acum, la aceste alegeri parlamentare, sunt ceva mai putini candidati care cer votul pentru a ajunge deputat în Colegiul Zorleni: Viorel Cãrare, acum la PP-DD, Ana Birchall (USL) si Sorin Moldovan (ARD). Într-un colegiu extrem de important în judet, unde sãrãcia este la ea acasã, unde investitiile au fost zero barat si nivelul de trai este pe mãsura investitiilor, au fost trimisi sã candideze doi necunoscuti, ambii parasutati de la centru: Ana Birchall, secretar executiv al PSD, care în viata ei n-a cãlcat prin zonã, si Sorin Moldovan, în vârstã de 26 de ani, din Oradea, care nici el n-a vãzut colegiul Zorleni în viata lui. Moldovan este vicepresedinte al organizatiei de tineret a PDL Vaslui, iar în urmã cu câtiva ani a condus si organizatia de studenti din partid. Mai mult, Moldovan ne-a precizat cã este nepotul lui Vasile Blaga, fost ministru în cabinetul Boc, ceea ce ne duce cu gândul cã micutul Moldovan a fost trimis probabil sã se antreneze în politicã, pentru cã sansele lui sunt undeva spre zona 4 – 5 la sutã din voturi. Singurul om de-al locului este deputatul Viorel Cãrare, cel care vine din partea PPDD, dupã o experientã nefericitã în PDL.
Colegiul Zorleni de deputati are 20 de comune, evident cea mai importantã fiind Zorleni, cu peste 11.000 de locuitori, si cu cei mai multi alegãtori. Din aceastã cauzã, aici se dau bãtãliile cele mai grele pentru a ajunge în Parlament ca deputat sau ca senator. Pe 9 decembrie, alegãtorii vor avea ocazia sã aleagã cine îi va reprezenta cel mai bine în Camera Deputatilor: Viorel Cãrare, actualul deputat al acestui Colegiu sau unul dintre cei doi necunoscuti total de electorat, impusi cu forta de la centru: Ana Birchall (USL) sau Sorin Moldovan (ARD). Toate cele trei candidaturi au povesti interesante, care meritã cunoscute de alegãtori.
Viorel Cãrare s-a “regãsit” la PPDD
În 2008, Viorel Cãrare a ajuns deputat al Colegiului Zorleni de pe pozitia a doua, din partea PDL. Acum, deputatul Viorel Cãrare candideazã pe acelasi colegiu, dar din partea PP-DD, deoarece a fost îndepãrtat de la candidaturã de colegii sãi din PDL, fiind incomod si spunând lucrurilor pe nume. „Când am intrat în politicã, nu am tinut cont de partidul la care sunt si am încercat ca deputat sã mã achit de promisiunile din campania electoralã. Am demonstrat cã sunt loial si nu mi-am lãsat partidul la greu. Sunt un om care are cuvânt si nu trãdez, dar le-am atras atentia liderilor din fosta mea formatiune politicã, de la centru si de la judet, cã lucrurile nu se îndreaptã într-o directie bunã. Se pare cã lucrul acesta nu le-a convenit, din cauzã cã ei nu suportã sã li se spunã când gresesc. La PP-DD m-am regãsit si aici cred cã mã pot împlini ca om politic. La un moment dat, dupã ce PDL m-a sanctionat ca sã se rãzbune cã de fiecare datã am spus lucrurilor pe nume, nu m-au mai lãsat sã candidez pe un colegiu în care la alegerile locale am iesit pe locul 2. Nu am mai vrut sã candidez, fiind scârbit de ceea ce se întâmplã în politicã, dar la PP-DD mi-am regãsit suflul, iar oamenii de aici sunt minunati, îti dau libertate si pot sã implementez proiectele cu care intru în campania electoralã. Am fost un om pentru popor si PDL-ul mi-a pus cãlus în gurã, acum la Partidul Poporului mi s-a dat libertate totalã si într-adevãr aici doar valoarea ta ca om politic conteazã”, mentioneazã deputatul Viorel Cãrare, cel care, conform tuturor calculelor fãcute si a multor simulãri de vot, ar putea sã iasã din nou deputat al Colegiului Zorleni.
Ana Birchall nu mai poate de dragul celor din colegiul Zorleni!
Dupã ce în 2008 a renuntat la o candidaturã la alegerile parlamentare în judetul Vaslui din cauza unui scandal mediatic, Ana Birchall, va candida pentru Camera Deputatilor în acest judet, în colegiul Zorleni, impusã de la centru. Numirea ei a provocat o adevãratã furtunã în USL din cauza faptului cã organizatia localã prin vot îl desemnase pe Cristian Lungu, primarul comunei Coroiesti, unul dintre cei mai longevivi primari ai judetului. Totul s-a dinamitat cãnd s-a aflat numele celui care va de la USL, în persoanei Anei Birchall. Aceasta a intrat în politicã si a avut o ascensiune rapidã ãn structura centralã a partidului, fiind o apropiatã a lui Mircea Geanã. La acea vreme, în presã a apãrut o înregistrare în care s-a crezut, la vremea respectivã, cã ar fi fost surprinsã în timpul unui act sexual, dar despre care Justitia a stabilit cã este falsã. În acelasi an, a dorit sã candideze la Parlament, pe Colegiul Murgeni, însã a renuntat în urma acestui scandal. În octombrie 2011, ea a fost numitã din nou secretar executiv al PSD, iar din iulie 2012 este consilier al premierului Victor Ponta, dupã ce acesta la „iertat” pe Geanã, oferindu-i un favor: un colegiu eligibil pentru Ana Birchall. Primarii USL au semnat chiar un protest fatã de candidatura acestea. Se tot zvoneste cã primarii liberali, opt la numãr nu vor ierta „trãdarea” PSD-ului, care l-a îndepãrtat pe senatorul Cristian David din judet si vor avea grijã ca Ana Birchall sã nu iasã deputat. De fapt, dacã Birchall nu închide colegiul, adicã nu obtine peste 50% din optiunile electoratului, va fi foarte greu sã obtinã un mandat de deputat chiar dacã va culege mai multe voturi decât Viorel Cãrare.
Sorin Moldovan
În vârstã de 26 de ani, din Oradea, Sorin Moldovan, candidatul ARD este vicepresedinte al organizatiei de tineret a PDL Vaslui, functie pe care a primit-o peste noapte, pentru ca aparent, sã aparã ca având o legãturã cu judetul. Noi pariem cã pânã a se stabili candidatura sa, acesta nici nu stia unde-i situat Vasluiul. Gratie „unchiului” Blaga, presedintele PDL-ului si fost ministru în guvernul Boc, acesta a detinut functia de subsecretar de stat, vicepresedinte al Autoritãtii Nationale pentru Sport si Tineret, iar pe linei de partid a fost presedintele organizatiei de stundenti. Împreunã cu Ana Birchall, Cristian Boureanu si Rãzvan Murgeanu, Sorin Moldovan intrã în galeria politicienilor impusi de la centru, dar în cazul sãu lucrurile sunt mai grave, deoarece acesta îl înlocuieste pe Viorel Cãrare, deputatul PDL ales pe colegiu Zorleni si care a stat pe baricadele partidului pânã la sfârsit. Este dacã vreti modul în care PDL îi rãsplãteste pe cei care au avut rezultate bune pe plan politic, dar care au avut curaj sã semnaleze unele derapaje ale partidului. Surse din PDL Bârlad ne-au precizat cã nimeni nu stie nimic despre acest tânãr politician si sunt convinsi cã a fost trimis sã candideze doar asa, pentru „încãlzire”, sansele lui de a fi ales ca si deputat fiind minime. Nici cei trei primari PDL din colegiu (Ibãnesti, Grivita si Gherghehesti) nu sunt încântati de candidatii alesi de partid, ei rãmânând fideli lui Viorel Cãrare.
Birchall, mare „câstig” pentru judetul Vaslui!
Din cele trei nume de candidati – trebuie spus cã vor mai intra în luptã pe Colegiul Zorleni si candidatii Partidului Popular Agrar, dar si cei ai UDMR – cea mai mediatizatã persoanã este, incontestabil, cea a Anei Birchall. Victor Ponta s-a gândit cum s-o „aranjeze” cumva pe Birchall pentru Parlament si l-a obligat pe liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, s-o punã pe o pozitie eligibilã, desi persoana în cauzã nu este deloc agreatã în judet. Nici nu este de mirare, câtã vreme pânã la izbucnirea scandalului din 2008 putini auziserã de pesedistã, iar cei care o cunoscuserã o stiau ca pusã pe scandaluri, mereu dispusã sã dea pe cineva în judecatã pentru calomnie. „Dumneavoastrã aveti idee câte am fãcut eu pentru România? De unde stiti cã nu voi face ceva pentru judetul Vaslui? Dar politicienii de la dvs. din judet au fãcut mai multe în 20 de ani?”, a izbucnit Birchall în urmã cu ceva timp, contactatã de reporterii VRN.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu