Elevi obligati sã dezlipeascã afise electorale!

Barlad Online


IDIOT Soferul microbuzului scolar din comuna Bogdãnita, un sustinãtor înfocat al USL-ului, potrivit declaratiilor sãtenilor, este în campanie electoralã în permanentã, chiar si în timpul serviciului, când, teoretic, ar trebui sã transporte elevii la scoalã. Acesta nu a avut nicio retinere în a lipi un afis electoral pe masina cu care transportã copiii zi de zi, desi acest lucru este strict interzis. De asemenea, orbit de afectiunea pe care o poartã acestei aliante politice, bãrbatul nu a ezitat sã implice elevii în campanie, dar nici sã îi umileasã pe cei ai cãror pãrinti au declarat deschis cã au altã orientare politicã decât a lui. Victime nevinovate ale unui “fanatic politic”, asa cum l-au numit oamenii din comunã, elevii au povestit pãrintilor peripetiile de care au avut parte în drum spre scoalã.
Pentru Stefãnitã Armene, soferul prins în mrejele politicii, omenia si bunul-simt au fost depãsite de atasamentul fatã de USL. Desi microbuzul cu care transportã elevii la scoalã nu este proprietate personalã, ci apartine unei institutii a statului, acesta nu a ezitat sã îl foloseascã drept parapet pentru afise eclectorale, pe usa din spate a masinii tronând imaginea unui candidat USL la alegerile parlamentare. Mai mult, acesta a folosit elevii care fac naveta la o activitate pe cât de josnicã, pe atât de ilegalã. Copiii au fost obligati ca în drum spre scoalã, sau la sfârsitul orelor, în drum spre casã, sã coboare din mijlocul de transport si sã rupã afisele candidatilor ARD. “În satul Schitu sunt doi copii care fac naveta la scoalã în satul Coroiesti, fiica mea, care este elevã în clasa a VI-a, si încã un copil. De când a început campania electoralã, soferul de pe microbuzul scolar îsi bate pur si simplu joc de copilul meu, dar si de ceilalti elevi care sunt nevoiti sã meargã la scoalã cu microbuzul. Pentru cã ne-am declarat deschis sustinãtori ai domnului Sergiu Vizitiu, atât eu cât si sotul meu, domnul Stefãnitã Armene, soferul care este un sustinãtor înfocat al USL-ului, a refuzat sã îmi mai lase fiica la întoarcerea de la scoalã la poarta casei, desi trece pe lângã noi. Îmi coboarã copilul din masinã la doi kilometri distantã, si nu o datã a venit plângând acasã cã au atacat-o câinii. Când i-am cerut socotealã a replicat <<Dar, ce? V-a fãcut cumva Sergiu Vizitiu statie de autobuz la poartã?>> De asemenea, acesta opreste în sate microbuzul si îi pune pe elevi sã rupã afisele ARD-ului de pe garduri. Nu este legal si nici normal ce face.”, ne-a declarat Mihaela Menciu.
Conducerea neagã acuzatiile
Factorii de conducere, atât de la nivelul autoritãtilor locale, cât si de la ISJ Vaslui, neagã aceste acuzatii, dând vina tocmai pe contracandidati ca fiind cei care au rupt afise sau le-au lipit în locuri nepermise. “Dupã incidentul de la Grivita, de sãptãmâna trecutã, am transmis un mesaj clar cãtre toate institutiile de învãtãmânt de a evita orice implicare în campania electoralã. Chiar si azi, am reiterat acest mesaj, pe care-l vom repeta zilnic în sãptãmâna viitoare, tocmai pentru a evita situatii în care scolile sau grãdinitele sunt folosite pentru a acumula capital electoral. Profesorii, educatorii sau directorii care vor sã sprijine vreun candidat în aceastã campanie, nu au decât s-o facã în timpul liber, fãrã a implica institutiile de învãtãmânt. În ceea ce priveste cazul de la Bogdãnita, pot spune doar atât: soferul microbuzului nu este angajatul nostru, ci al primãriei, astfel încât nu putem fi responsabili de faptele acestuia”, a declarat Gabriela Plãcintã, inspectorul general al ISJ Vaslui. La rândul sãu, Viorel Ciubotaru, primarul comunei Bogdãnita, neagã orice implicare în aceastã problemã. “Cineva a lipit un afis electoral pe spatele microbuzului scolar, pe care soferul, în momentul în care l-a observat, l-a îndepãrtat, respectând dispozitiile date de mine. În ceea ce priveste acuzatia adusã soferului, cum cã ar fi folosit elevii transportati de el pentru a îndepãrta afisele electorale, este complet nefondatã. Cei care au fãcut acest lucru sunt chiar din personalul de campanie al unei formatiuni politice care, de fatã cu toatã lumea, rupeau toate afisele celorlalte partide, indiferent de locul unde acestea erau pozitionate”, a declarat Viorel Ciubotaru, primarul comunei Bogdãnita.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu