Victor Ponta: Vrem să creştem salariul minim de la 700 la 800 de lei


 
Salariul minim ar putea creşte de la 700 la 800 de lei, a anunţat joi, la România TV, premierul Victor Ponta.

Barlad Online

“Vrem să creştem salariul minim, în bugetul pe 2013, de la 700 la 800 de lei. Asta va aduce ceva fonduri la buget, nu mult, dar va aduce, asta şi pentru că acum, în mediul privat, avem un salariu de 700 de lei pe cartea de muncă şi restul în mână”, a explicat premierul.
Majorarea salariului minim şi celelalte modificări asupra bugetului pe 2013 propuse de Executiv vor fi discutate cu delegaţia FMI, a mai spus premierul.
Premierul Victor Ponta a avut joi o întâlnire cu preşedintele Traian Băsescu. Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului transmis joi AGERPRES, premierul a avut o întrevedere cu preşedintele pe tema apropiatei vizite a delegaţiei Fondului Monetar Internaţional la Bucureşti.
”Primul-ministru Victor Ponta a avut astăzi o întrevedere cu preşedintele României Traian Băsescu pe tema apropiatei vizite a delegaţiei Fondului Monetar Internaţional la Bucureşti. În cadrul acestei întâlniri s-au abordat şi alte teme de importanţă pentru anul 2013. Întâlnirea s-a desfăşurat în cadrul instituţional normal Guvern-Preşedinţie”, se arată în comunicatul Guvernului.
Reprezentantul rezident al FMI pentru România şi Bulgaria, Tonny Lybek, a anunţat într-un comunicat că misiunea Fondului Monetar Internaţional, condusă de negociatorul-şef pentru România, Erik de Vrijer, va veni la Bucureşti pe 15 ianuarie, pentru cea de-a şaptea şi a opta evaluare a acordului stand by cu România.
“O misiune a FMI, condusă de Erik de Vrijer, va face o vizită la Bucureşti, în perioada 15 – 29 ianuarie 2013, pentru a desfăşura cea de şaptea şi a opta evaluare a Acordului Stand By cu România. Misiunea FMI va discuta cu autorităţile române evoluţiile recente economice şi de perspectivă, bugetul pentru 2013, progresele în reformele structurale, cât şi politica monetară. Misiunea FMI va avea loc împreună cu o echipă a Comisiei Europene şi Băncii Mondiale. Concluziile vor fi făcute publice la finalul misiunii”, a declarat reprezentantul rezident pentru România şi Bulgaria, Tonny Lybek.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu