Peste 7.000 de oameni au protestat împotriva exploatării gazelor de şist

Barlad Online

La chemarea Grupului de Iniţiativă al Societăţii Civile (GISC) din Bârlad, aproape 7.500 de oameni au ieşit în stradă pentru a striga „Nu exploatării gazelor de şist“.

La manifestare au participat oameni de toate vârstele din tot judeţul Vaslui, dar şi din Constanţa, Galaţi, Buzău sau Bucureşti. Acestora li s-a adăugat şi un grup de suporteri ai echipei FC Vaslui.
Mitingul a început la ora 15:00 şi s-a desfăşurat pe traseul Fabrica de Confecţii- Primărie-Grădina Publică. 
Pe scena amplasată în faţa Primăriei, reprezentanţii GISC au luat cuvântul şi au cerut tuturor oamenilor să spună un „Nu“ exploatării gazelor de şist. În timpul protestului, mulţimea a intonat imnul României şi, la cererea protopopului de Bârlad, Vasile Lăiu, a spus rugăciunea „Tatăl nostru“. 
De asemenea, cei prezenţi la manifestare au strigat lozinci împotriva actualei guvernări şi i-au catalogat pe politicienii locali ca fiind trădători, în capul listei fiind plasaţi deputatul vasluian Adrian Solomon şi primarul din Bârlad, Constantin Constantinescu. 
Pentru a evita eventualele incidente, 80 de jandarmi, cărora li s-au alăturat echipaje ale Poliţiei şi Poliţiei Locale au asigurat măsurile de ordine publică.
Compania Chevron a obţinut de la Consiliul Judeţean (CJ) Vaslui, din luna decembrie şi până acum, cetificate de urbanism pentru prospectarea a trei perimetre din judeţ.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu