“Prostii satului”, dupã gratii

Barlad Online

Ce se întâmplã când manelistii se cred mafioti!
CERCETÃRI Ieri dimineatã, oamenii legii l-au sãltat si pe Sorin Stati, în vârstã de 27 de ani, cercetat pentru trafic de droguri de mare risc si detinere ilegalã de arme de foc. Înfometat si înfrigurat, acesta a riscat sã vinã la domiciliul pãrintilor din satul Vulpãseni, comuna Bãcani, sperând cã nu va fi observat. Casa era sub supraveghere, iar prezenta acestuia a fost imediat observatã. Când politistii au intrat pe usã, Sorin Stati s-a refugiat în podul casei. Instanta a admis pe numele sãu mandat de arestare preventivã pe o perioadã de 29 de zile. Fratele sãu, Marcel Stati, în vârstã de 30 de ani, a fost arestat preventiv pe data de 8 februarie.
Li s-a înfundat
Sorin Stati se afla întâmplãtor în curte când la locuinta lor au descins în seara de 8 februarie politisti si procurori din cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizatã si Terorism (DIICOT) Vaslui. Dupã o urmãrire ca în filme, acesta a reusit sã scape într-o pãdure din apropierea localitãtii. A rezistat câteva zile pe coclauri, însã foamea si frigul l-au învins. Desi bãnuia cã locuinta este supravegheatã de politisti, acesta a riscat si, în noaptea de 12 spre 13 februarie, a venit acasã. Atât au si asteptat politistii. În momentul când au intrat pe usã, Sorin Stati a fugit si s-a ascuns în podul casei. De acolo nu a mai avut cum sã fugã. Acesta a fost condus ieri în fata instantei cu propunerea de arestare preventivã, la fel ca si în cazul fratelui sãu. “Astãzi (ieri n. r.), în urma unei actiuni desfãsurate pe raza comunei Bãcani de cãtre politisti din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalitãtii Organizate Vaslui, Postului de Politie Bãcani si jandarmi din cadrul Inspectoratului Judetean de Jandarmi Vaslui a fost localizat si Sorin S. Acesta a fost prezentat la Tribunalul Vaslui, cu propunerea de arestare preventivã pentru sãvârsirea infractiunilor de trafic de droguri de risc, introducere de droguri de risc în tarã si nerespectarea regimului armelor si munitiilor, fapte prevãzute de art. 2 alin. 1 si art. 3 alin. 1 din L.143/2000 modificatã si completatã si art. 279 alin. 1 Cod Penal. Instanta a emis pe numele lui Sorin S. mandat de arestare preventivã pentru o perioadã de 29 zile. Din pãcate pentru cei doi frati, în acest moment nici banii si nici armele cu care se lãudau pe site-urile de socializare nu îi mai ajutã în fata legii. Conform declaratiilor vecinilor, în câtiva ani, din doi copii linistiti si harnici, au ajuns spaima satului. Ei au fost implicati în mai multe scandaluri si de fiecare datã nu au scãpat prilejul de a le aminti victimelor cã au arme si cã nimic nu miscã în fata lor.
Când prostii se cred interlopi
Reamintim cã vineri, 8 februarie, politistii si procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizatã si Terorism (DIICOT) Vaslui au descins la locuinta a doi frati din satul Vulpãseni, comuna Bãcani, suspectati pentru trafic de droguri de mare risc. Unul dintre ei a fost retinut, iar celãlalt, aflându-se întâmplãtor în curte când mascatii au ajuns la poartã, a reusit sã scape. În casa fratilor Marcel Stati (în vârstã de 30 de ani) si Teofil Sorin Stati (de 27 de ani), oamenii legii au gãsit aproximativ un kilogram de canabis de foarte bunã calitate (Skunk) pe care îl primeau în colete din Spania, prin firmele de curierat, iar apoi îl comercializau în zona orasului Bârlad. Din cercetãrile efectuate în cauzã s-a stabilit faptul cã, din ianuarie 2013 si pânã în prezent, cei doi frati au pus în vânzare aproximativ 2 kilograme de canabis pe raza municipiului Bârlad. Spre surprinderea anchetatorilor, pe lângã drogurile de mare risc, în locuinta familiei State au mai fost gãsite trei arme letale, o puscã de vânãtoare cu glont pe teavã, douã arme artizanale (un pistol si o puscã), precum si zeci de cartuse. Surprizele nu s-au încheiat aici. Într-o anexã a casei, oamenii legii au mai descoperit foarte multe lucruri despre care politistii cred cã sunt furate: drujbe, rotopercutante si altele. A fost nevoie de douã transporturi pentru a duce aceste bunuri la Inspectoratul Judetean de Politie Vaslui, toate în valoare de peste 100.000 de euro. De asemenea, anchetatorii au mai gãsit si un dispozitiv de inscriptionat carduri si o imprimantã, prin intermediul cãrora cei doi frati confectionau bancnote false. Conform unor surse din cadrul politiei, cei doi sunt vârful unui ice-berg, reteaua fiind mult mai complexã. În loc sã fie ceva mai discreti, cei doi frati nu s-au putut abtine sã nu posteze pe un binecunoscut site de socializare poze în care se fãleau cu inele si brãtãri de aur, masini de lux, sume mari de bani si chiar arme. “Zmeii” din Vulpãseni nu erau cunoscuti numai doar în localitatea lor. Ei veneau adesea si la Bârlad unde pe timpul noptii, pe strada Republicii, se luau la întrecere cu alti tineri cu masinile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu