Elevii calificati la olimpiadele nationale

Barlad Online

OLIMPICI Elevii cu cele mai bune punctaje la fiecare clasã vor reprezenta judetul la olimpiadele nationale de profil ce vor avea loc la Iasi si Botosani, în cazul disciplinei Limbã, Comunicare si Literaturã Românã, la Piatra Neamt, în cazul Chimiei, si la Cluj-Napoca, în cazul Biologiei. Sâmbãtã, 2 martie, s-au sustinut si olimpiadele judetene la disciplinele Geografie si Religie si, desi rezultatele provizorii s-au afisat, elevii nemultumiti pot depune contestatii inclusiv astãzi.
Punctaje foarte bune la Olimpiada Judeteanã de Limba si Literatura Românã din acest an. Olimpiada a reunit peste 250 de elevi ai claselor V-XII de la toate scolile din judet. Numãrul elevilor care au obtinut punctaje apropiate de cel maxim este mare la fiecare clasã în parte, lupta pentru primul loc fiind strânsã. Elevul cu cel mai bun punctaj la fiecare clasã va reprezenta judetul Vaslui la olimpiada nationalã ce va avea loc la Iasi în luna mai, iar la gimnaziu, al doilea elev clasat va reprezenta judetul la Concursul Interdisciplinar “Ionel Teodoreanu” de la Botosani. La clasa a V-a cel mai mare punctaj este al elevului Matei Scarlatachi de la Scoala Gimnazialã “Elena Cuza” Vaslui, pregãtit de profesoara Diana Gabriela Sfaiter; la clasa a VI-a, cea mai bunã lucrare este a Izabelei Furcoi de la Scoala Gimnazialã nr. 5 Vaslui – profesor Greta-Doina Ciubotaru; la clasa a VII-a, Ioana Perfene de la Scoala Gimnazialã “Constantin Parfene” Vaslui a avut cel mai mare punctaj – profesor Rodica Mihalache; eleva Scolii Gimnaziale “Constantin Parfene” Vaslui, Teodora Narcisa Nemtanu, a obtinut cel mai mare punctaj la clasa a VIII-a – profesor Rodica Mihalache. Si la liceu punctajele au fost foarte bune, la clasa a IX-a Diana Boncoi de la Colegiul National “Gh. Rosca Codreanu” Bârlad, pregãtitã de profesoara Andreea Mereutã, având cea mai bunã lucrare. Diana Parteni, de la Liceul Teoretic “Mihail Kogãlniceanu” Vaslui, va reprezenta judetul nostru la olimpiada nationalã la clasa a X-a. Eleva este pregãtitã de profesoara Laura Munteanu. O bârlãdeancã, Elena Nestian, de la Colegiul National “Gh. Rosca Codreanu”, îndrumatã de Cristina Negrut va merge la olimpiada nationalã pentru clasa a XI-a; la clasa a XII-a ne va reprezenta Botgros Radu Simona de la acelasi colegiu, pregãtitã de Mihaela Cîrjontu.
Ei ne vor reprezenta la Olimpiada Nationalã de Chimie
Elevii care vor merge mai departe la faza nationalã sunt: Anastasia Istrãtucã de la Scoala Gimnazialã “Constantin Parfene” Vaslui, la clasa a VIII-a, pregãtitã de profesoara Dorina Nemtanu, tot pentru clasa a VIII-a urmând sã meargã la Piatra Neamt si Nicoleta Dascãlu de la Scoala Gimnazialã “Mihai David” Negresti, pregãtitã de Elena Irina Pârãu; Gianina Elena Butnariu de la Liceul Teoretic “Mihail Kogãlniceanu” Vaslui, la clasa a IX-a, pregãtitã de Doina Elena Gosav; Bianca-Mihaela Blezneac, elevã a aceluiasi liceu amintit anterior, are cea mai bunã lucrare la clasa a X-a fiind pregãtitã de Adriana Ciupercescu; Diana Elena Sãvuc – clasa a XI-a la Liceul Tehnologic “Nicolae Iorga” Negresti, profesor Mihaela Catalina Dascãlu.
Rezultatele la Olimpiada Judeteanã de Biologie
La Olimpiada Judeteanã de Biologie pe locurile fruntase s-au clasat: la clasa a VII-a, Diana-Alexandra Novac de la Scoala “G. Tutoveanu” Bârlad, pregãtitã de Ionela Robu; la clasa a IX-a, Gianina Butnariu de la Liceul Teoretic “Mihail Kogãlniceanu” Vaslui îndrumatã de Daniela Diaconu; Laura Elena Dudãu de la aceeasi unitate de învãtãmânt a avut cel mai bun punctaj la clasa a X-a si a fost îndrumatã de Gianina Romascu; pe primul loc la clasa a XI-a s-a clasat elevul Maricicãi Atasiei de la Colegiul National “Cuza Vodã” Husi, Andrei Polojan; la clasa a XII-a fruntasã a fost Ana Ghache de la Liceul Teoretic “Mihail Kogãlniceanu” îndrumatã tot de Gianina Romascu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu