JEGOSII

Barlad Online


Solomon si Titi atacã preotii care au participat la marsul de protest
INCREDIBIL Deputatul Adrian Solomon a avut ieri o iesire necontrolatã atacând preotii bârlãdeni, care au participat la marsul de pe 27 februarie, chiar în Casa Domnului, la Protoeria Bârlad. Preotii adunati la o sedintã lunarã au fost “urecheati” de Solomon si de primarul Constantinescu, fiind acuzati cã fac jocul “Reginei” (aluzie la o doamnã din cadrul Grupului de Initiativã a Societãtii Civile din Bârlad) si cã sunt manipulati de PDL prin reprezentantii acestui partid din judet. Of-ul cel mare al celor doi PSD-isti din fruntea orasului a fost cum de Bârladul a ajuns polul manifestatiilor împotriva exploatãrii gazelor de sist, uitând însã sã precizeze cã, anul trecut, ei însisi au transformat Bârladul într-un astfel de centru, prin organizarea manifestatiilor din martie, aprilie si august, când erau instalati în fruntea manifestantilor! Adicã manipularea politicã de anul trecut a PSD-ului era bunã, iar acum, pentru cã manifestatiile nu au legãturã cu politica, acestea trebuie interzise! În final, protopopul de Bârlad, pr. Vasile Lãiu, a fost amenintat cã va da socotealã, fiindu-i clar pusã sub semnul întrebãrii pozitia de sef al bisericilor din zona Bârlad. Preotii prezenti la sedinta de ieri au fost scârbiti de atitudinea obraznicã si fãrã precedent a celor doi oameni politici. Pentru stiinta lor, primarul si deputatul i-a anuntat pe prelatii din zona Bârlad cã nu vor autoriza niciun mars de protest sau niciun miting pe tema gazelor de sist si exploatarea lor, deci, pe 4 aprilie, la Bârlad, nu se va face mars pentru cã nu vor ei!!
La Protoeria Bârlad ieri a fost zarvã mare. La sedinta obisnuitã a preotilor cu protopopul Vasile Lãiu, au sosit neanuntate si neinvitate douã personaje politice: deputatul Adrian Solomon si primarul Bârladului, Constantin Constantinescu. Cei doi au intrat fãrã jenã peste preoti la sedintã si s-au recomandat: “pentru cei care nu ne cunosc, suntem Trãdãtorul 1 si Trãdãtorul 2″, aluzia fiind foarte clarã la acuzatiile ce li se aduc de cãtre bârlãdeni pentru cã s-au sucit în cazul exploatãrii gazelor de sist. Dupã introducerea furtunoasã, cel care a vorbit a fost Adrian Solomon, care, spre stupefactia preotilor prezenti acolo, le-a adus acuze grave pentru cã au avut “tupeul” sã participe la marsul de protest de pe 27 februarie din Bârlad. “Au intrat peste noi si ne-au luat pe sus, direct si fãrã rusine. Dl Solomon ne-a întrebat de când si pânã când facem manifestãri la Bârlad, de am transformat orasul în polul manifestãrilor contra Chevron. Ne-a spus cã nu ei, cei de la Bârlad, au dat aprobãri, ci cei de la Vaslui. Sã ne ducem sã tipãm sub geamul lui Buzatu, nu la Bârlad ! Ne-a acuzat cã suntem manipulati de sef (protopopul Vasile Lãiu – n.r.) si de “Regina” din Bârlad, dar nu ne-a spus cine-i ea. Ne-a indicat sã mergem la Politia Bârlad sã întrebãm cine-i. Apoi a zis cã facem jocurile PDL-ului, ale lui Dan Marian, ale lui Vizitiu si mai stiu eu cui. Nici nu l-a lãsat pe sef sã vorbeascã, îl punea mereu la punct pe el si pe cine mai îndrãznea sã vorbeascã! Certa pe toatã lumea. Îi spunea protopopului cã au avut o întelegere pentru 27 februarie, sã nu fie atacati ei (primarul si deputatul – n.r.) si când colo au apãrut pe banner cu coarne, au fost fãcuti hoti, trãdãtori! Nici nu mai stiu ce sã vã spun mai întâi, cã ne-au fãcut cu ou si cu otet. Mie chiar mi-a fost scârbã si am iesit afarã, dupã usã, ca sã nu-i mai vãd mãcar! Ne-au întrebat de ce manifestãm la Bârlad. Sã manifesteze cei de acolo de unde se dau aprobãri: la Negresti, Bãcesti, Banca – de ce tot îi chemãm la Bârlad. O sã fim responsabili pentru faptul cã Bârladul nu va mai avea finantãri de la Guvern, pentru cã ei, de opt ani, asteaptã un guvern de aceeasi coloraturã politicã, iar noi acum iesim cu bãtul la guvern! Ne-au acuzat cã am credibilizat prin prezenta noastrã golanii care au strigat împotriva lor. Si primarul ne-a anuntat clar cã nu dã niciun fel de aprobare pentru mars sau miting pe data de 4 aprilie! Dupã ce au plecat, protopopul nostru ne-a spus cã <<trebuia sã luãm o bãtãitã la fundul gol>> si ne-a spus cã este amenintat cã va fi destituit”, ne-a declarat un preot care a participat la circul fãcut de Solomon la Protoeria Bârlad.
Vânt de schimbare la Protoeria Bârlad
Neascultãtorul protopop Vasile Lãiu are zilele numãrate în fruntea Protoeriei Bârlad. Zvonurile spun cã acesta va fi schimbat din functie cu preotul Brândus Ungureanu, cel care este paroh la biserica de la Cimitirul “Eternitatea” si detine si magazinul de servicii funerare “Casa Eden”. Deocamdatã, acesta este doar un zvon, dar este din ce în ce mai vocal, mai ales dupã iesirea fãrã rusine a celor doi demnitari bârlãdeni, primarul Constantin Constantinescu si deputatul Adrian Solomon. Atacul la protopopul de Bârlad a fost extrem de clar si amenintãrile foarte putin voalate. De altfel, protopopul Vaile Lãiu este “urechiat” si de cãtre PS Corneliu, Episcopul Husilor, pentru cã a organizat toate manifestatiile împotriva Chevron! Anul trecut, când PSD era în fruntea manifestantilor anti Chevron, preotii erau buni alãturi de ei, oferind credibilitatea necesarã pentru a câstiga alegerile. Anul acesta, dupã ce au ajuns la putere, nu mai sunt de folos si nu au voie nici sã aibã crezuri, convingeri sau sã apere viata copiilor si enoriasilor! Nu au voie sã loveascã în PSD, pentru cã se supãrã primul ministru Ponta, cel care are acum puterea si lasã Bârladul fãrã finantare! Asa cã, pentru a stopa fenomenul si a interzice preotilor sã mai particie la manifestãrile anti Chevron, PSD – ul local (Solomon & Titi) va tãia “capul” Protoeriei Bârlad si va instala acolo un preot care sã-i asculte orbeste si care sã nu incite clerul bârlãdean la revoltã contra Chevron!
Speranta moare ultima….
Ieri a avut loc la orele 17.00 o întrunire a Grupului de Initiativã al Societãtii Civile Bârlad la Universitatea Ecologicã din Bârlad, unde au participat si mai multi cetãteni ai orasului. În primul rând s-a remarcat prezenta masivã a preotilor din Bârlad si zonele învecinate, apoi s-a remarcat lipsa unei pãrti a mass-mediei locale, adicã nu au fost prezente niciuna din cele douã televiziuni bârlãdene. Protopopul de Bârlad pr. Vasile Lãiu si gr. (r) Neculai Rotaru au prezentat la cererea jurnalistilor de la cotidianul nostru luãrile de pozitii ale GISC fatã de ceea ce s-a întâmplat la Protoierie. Protopopul Vasile Lãiu a cerut preotilor din salã sã spunã cum au perceput ei ceea ce s-a întâmplat si acestia au spus la unison: “INTIMIDARE”. Dacã mai era nevoie sã se confirme ce s-a întâmplat, s-a remarcat cã pe perioada derulãrii întâlnirii de ieri a GISC, primarul Constantin Constantinescu si deputatul Adrian Solomon nu au fost atacati, ci doar Dumitru Buzatu, presedintele CJ Vaslui a fost “înfierat” – fiind considerat singurul om din judet care are puterea de a nu semna avizele pentru explorarea si exploatarea gazelor de sist prin metode neconventionale. La întâlnirea de asearã a avut loc, dacã mai era nevoie, de încã o prezentare a nenorocirilor pe care le provoacã Chevron, colos petrolier ce a fost interzis chiar la el acasã, în SUA, în multe state: infestarea apei freatice, otrãvirea populatiei, risc crescut de boli grave, precum cancer, practic în urma exploatãrii rãmânând un mare desert. Dar, consecinta întâlnirii a fost cã pentru 4 aprilie încã nu s-a primit aprobarea sau refuzul în scris, membri GISC sperând cã primarul Constantinescu va reveni asupra deciziei si va accepta desfãsurarea mitingului de protest. “Primarul este cu noi, este împotriva exploatãrii gazelor de sist, dar din pãcate el se aflã între ciocan si nicovalã: este cu noi dar trebuie sã respecte si ce-i spun sefii lui politici. O sã vedem peste douã sãptãmâni ce va fi, vã vom da atunci mai multe date despre cum se va desfãsura mitingul si în ce conditii. Sperãm sã primim aprobare”, a spus protopopul Vasile Lãiu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu