Se reface gasca în Vama Albita!

Barlad Online


MISCÃRI DE TRUPE Surprizã de proportii în cel mai important punct vamal din estul Europei, vama Albita. Unul dintre cei mai buni sefi de turã din vamã, cel care a descoperit un TIR cu tigãri în data de 14 decembrie 2012, Aurelian Pricop, va fi schimbat din functie în cursul zilei de luni. Mutarea a luat prin surprindere pe toatã lumea, mai ales cã Pricop era considerat un profesionist în meseria sa si avea referinte foarte bune. Tot din ordinul conducerii Directiei Regionale Vamale Iasi, la Albita se întorc doi functionari care nu au fãcut multi purici pe aici cât timp au stat în vamã, dar care reîntregesc “gasca fericitã” de la Albita, Gigel Pricop si Cristina Bianu.
Încep schimbãrile la Albita, dupã ce Oficiul de Luptã Antifraudã a luat la verificãri exporturile de tigãri de pe toatã vama de est a Uniunii Europene, exporturi care au produs prejudicii la bugetul de stat de peste 40 milioane euro. Schimbãrile, conform unor surse din conducerea vãmii, urmãresc destabilizarea situatiei în care se aflã vamesii în acest moment. Prima victimã a vânãtorii de vamesi ordonatã de conducerea Regionalei Vamale Iasi este seful de turã Aurelian Pricop, cel pentru care s-au pregãtit actele pentru demiterea sa din functie. Este vorba de acel vames care, în data de 14 decembrie 2012, a descoperit un TIR burdusit cu tigãri, care urma sã tranziteze România, transportul fiind evaluat la peste 1,2 milioane de euro. Nu se cunosc motivele pentru care sefii de la Iasi au decis sã-l sacrifice pe seful de turã, însã se bãnuieste cã este vorba de unele rãfuieli interne pentru informatiile care ajung la OLAF în ultima perioadã, scandalul amenintând sã atingã vârfurile conducerii vamale.
Vin si doi vamesi plecati “cu treabã”
Mutarea lui Aurelian Pricop ar urma sã se producã sãptãmâna viitoare, probabil în cursul zilei de luni. Sunt pregãtite hârtiile la Bucuresti, semnate de sefii Autoritãtii Nationale Vamale, urmeazã numai sã fie transferate pe faxul de la Albita. În paralel cu aceste miscãri surprinzãtoare, revin în Albita doi vamesi din vechea gardã, ceea ce întãreste bãnuielile despre viitoarea placã turnantã a traficului de tigãri de la cea mai mare vamã din estul Europei. Cristina Bianu a lucrat la Albita dar s-a transferat, cu ceva timp, la Directia Regionalã Vamalã de la Iasi. Acuma, din ordinul al directorului DRAOV, va fi detasatã din nou la Albita, acolo unde revine un alt vames care a lucrat pe aceste meleaguri, Gigel Pricop, cel care a dat un examen la Mures pentru a reintra în sistemul vamal.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu