Secretul lui Mitica!

Barlad Online


Dumitru Buzatu în croazierã de lux
CONCEDIU Dumitru Buzatu, presedintele Consiliului Judetean si liderul PSD Vaslui, anunta, la finele sãptãmânii trecute, cã a plecat în Venezuela la funeraliile fostului presedinte Hugo Chavez. Mai multe agentii de presã si televiziuni centrale au înghitit pe nerãsuflata gluma lui Buzatu, care a crezut cã este destul de spiritual încât sã se joace de-a VIP-ul. Totusi, cum era de asteptat si dupã cum anticipam, Buzatu nu a plecat deloc în Venezuela, alegând o destinatie exoticã. Conform unor apropiati ai presedintelui CJ Vaslui, acesta este plecat într-o croazierã pe Marea Mediteranã, care dureazã opt zile, exact perioada în care acesta si-a luat concediu de la serviciu. Nu a plecat singur si nici însotit de sotie sau fiul sãu, asa cum ar crede unii. Buzatu este plecat în aceastã excursie alãturi de câtiva oameni de afaceri din judet, viitori directori sau secretari de stat în ministere, care îsi cumpãrã astfel posturile de conducere.
La bursa zvonurilor, se spune cã un post de director de deconcentrate în judetul Vaslui se cumpãrã cu sume care încep de la 20.000 de euro, fie cã vii din partea PSD, fie de la PNL. Unii oameni de afaceri, dornici sã prindã posturi în administratia localã, au gãsit o metodã mai simplã prin care au dorit sã cumpere, la propriu, bunãvointa sefului PSD din judet, Dumitru Buzatu, care este si presedintele Consiliului Judetean. L-au invitat într-o excursie pe Marea Mediteranã, la bordul unui vas de croazierã, care oferã pachete de sapte nopti de cazare si vizitarea unor tãri din Europa. Pentru a-si acoperi plecarea, dat fiind cã a trebuit sã plece din Otopeni spre Roma, Buzatu a ales varianta cu zborul spre Caracas, capitala Venezuelei, mai ales cã momentul coincidea cu un eveniment international care a fãcut vâlvã, funeraliile fostului presedinte Hugo Chavez. Mai mult, l-a pus si pe celãlalt vicepresedinte, Corneliu Bichinet, sã mintã, obligându-l pe acesta sã-si ia si el concediu de odihnã tot în aceastã perioadã. De ce? Am aflat si acest secret si nu miroase a afacere penalã.
Cum sã devii sef la minister? Simplu. Îl iei pe seful de partid în excursie!
Buzatu a plecat în croazierã alãturi de alti trei oameni de afaceri din judet, care au interese în a prinde posturi de conducere la serviciile deconcentrate pe care PSD le are, conform protocolului cu Partidul National Liberal. Cel mai probabil, cei trei au pus mânã de la mânã si au achitat suma de 5.000 de euro în dreptul lui Buzatu, pretul unei astfel de croaziere cu toate taxele si cheltuielile incluse, doar pentru ca seful cel mare de la judet sã fie multumit. Niciunul dintre ei, spune sursa noastrã, nu este cu sotia sau copiii în excursie, semn cã Buzatu si ceilalti aventurieri sunt plecati “ca bãietii”, cum se spune în popor, în cãutare de locuri noi si fete frumoase. Unul dintre cei care îl însotesc pe Buzatu ar dori chiar sã fie numit pe un post de secretar de stat la un minister important, asa cã se meritã orice cheltuialã, dacã ajungi la Bucuresti cu limuzinã neagrã si sofer la scarã. Dacã e sã dãm crezare zvonurilor, în timpul acestei cãlãtorii de plãcere se discutã si amãnuntele financiare ale viitoarelor posturi de conducere, fiind pentru prima datã când astfel de negocieri se poartã peste mãri si tãri, la propriu (pânã acum, Buzatu negocia aceste posturi în Deltã, acum se pare cã si-a schimbat “locatia”!). Si mai ciudat este cã, dacã întrebi pe cineva din PSD despre numirile pe posturile de la deconcentrate, vei primi mereu acelasi rãspuns: “Vorbeste cu sefu’ (Dumitru Buzatu, n.r.), el are lista cu propuneri si numele pentru institutii, nu suntem deloc implicati noi”. Devine foarte clar, în aceste conditii, cã Buzatu are multe motive sã negocieze diversele posturi de directori de deconcentrate, plus douã-trei posturi prin administratia centralã, departe de ochii colegilor de partid, care stau deoparte si se ling pe degete. Si mai interesant, în timp ce în tarã telefoanele sunt ascultate de serviciile de informatii, într-o astfel de croazierã poti discuta absolut toate detaliile financiare de care ai nevoie, întrucât nu esti în tarã sã fii monitorizat de DNA sau alt serviciu special si nu risti sã fii recunoscut prin vreun restaurant din Vaslui.
Ce minciunã gogonatã! Buzatu la Caracas!?
“Da, sunt la Caracas, la funeraliile lui Hugo Chavez. Sper cã se aude cã este multã lume aici, este agitatie”, ne-a spus vinerea trecutã, pe la prânz, Buzatu, confirmând stirea lansatã de agentii de presã importante, ca Mediafax. Bãtându-si joc de români si de cei care l-au ales si ar dori sã stie ce face alesul lor, chiar si în concediu fiind, Dumitru Buzatu a pozat într-un lider de stânga, profund îndurerat de moartea lui Chavez. “Fac aceastã deplasare în Venezuela, la funeraliile fostului presedinte Hugo Chavez, întrucât am considerat cã este un mare lider al stângii contemporane. Toti cei care sprijinã aceste valori trebuie sã marcheze astfel de momente prin prezenta alãturi de cei îndoliati”, a spus Buzatu, râzând probabil de gluma sa. Minciuna a fost sustinutã, deloc întâmplãtor, chiar si de vicepresedintele CJ, Corneliu Bichinet, vinerea trecutã. “Miticã este plecat la înmormântarea lui Hugo Chavez, asa am înteles”. “Dar de unde îl cunoaste pe Chavez?”. “Nu stii cã el are studii asa mai speciale, cine stie ce scoli o mai fi fãcut pe când era tânãr, am înteles cã pe când fãcea studiile l-ar fi cunoscut pe Hugo Chavez. Nu stiu detalii. Ne-a spus cã lipseste cam zece zile”. Dacã luãm în calcul cele opt zile ale croazierei si douã zile de curse cu avionul, ajungem la concluzia cã seful CJ este plecat sã se distreze, în timp ce vede locuri foarte frumoase din Europa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu