Razie a inspectorilor sanitar-veterinari!

Barlad Online

Pe 30 aprilie, o echipă formată din mai mulți inspectori sanitar – veterinari au luat parte la o amplă acțiune de verificare organizată de Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Vaslui pe raza municipiului Bârlad.
La acțiune a participat inclusiv Traian Petcu, directorul executiv al DSVSA, însoțit de Decebal Săraru, șeful Poliției Sanitar – Veterinare și Gabriela Botoi, șefa Servicului de Igienă și Sănătate Publică. Echipa inspectorilor DSVSA a descins încă de la primele ore ale dimineții în Piața agro-alimentară centrală „9 Mai”, unde au fost verificate toate sectoarele, începând de la hala de lactate și carne și până la verdețuri, legume și fructe. Medicii veterinari au inspectta inclusiv unitățile de panificație, cele care produc și comercializează diferite sortimente de produse de patiserie și brutărie. De asemeni, inspectori au descins și într-unul dintre mini-market-urile care comercializează tot felul de produse alimentare. La final, echipa de control a ajuns și în oborul de nimale, acolo unde a fost amenajat un loc special pentru sacrificare mieilor.
„Am dorit ca prin această acțiune să cuprindem întreaga paletă de interese pentru această perioadă a sărbătorilor pascale. De altfel, astfel de acțiuni au fost derulate cu periodicitate în ultimul timp. Principalul scop al unor astfel de activități este de a verifica dacă se respectă toate normele în domeniu privind producerea și comercializare produselor alimentare. Din fericire putem constata că în ultimul timp numărul firmelor sau persoanelor care activează în acest domeniu și care nu respecrtă normele minimer sanitar-veterinare este din ce în ce mai mic. Oamenii au înțeles, finalmente, că nerespectarea disciplinei sanitar – veterinare pune în pericol grav sănătatea și viața cetățenilor. Or, scopul nostru este de a preveni astfel de situații, astfel încât nimeni să nu aibă de suferit”, ne-a declarat Traian Petcu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu