Pramatia a sters-o în Italia

Barlad Online

Amãnunte socante în cazul celui care a jefuit victima unui accident rutier
ÎN LIPSÃ Cotidianul “Vremea Nouã” vã prezintã astãzi în exclusivitate identitatea celui care i-a furat bijuteriile Iulianei Iacomi, decedatã într-un cumplit accident rutier petrecut pe data de 17 august a.c. Hotul este din Bârlad, are vârsta de 27 de ani, iar pe numele sãu a fost emis mandat de arestare în lipsã. De ce în lipsã? Pentru cã, imediat dupã comiterea faptei, a sters-o în Italia, sustrãgându-se astfel urmãririi penale. Faptul cã a furat de la o persoanã aflatã în agonie, fãrã a se putea apãra (pe fondul traumatismelor grave suferite în urma accidentului rutier), a stârnit numeroase reactii din partea cetãtenilor. În continuare puteti citi întreg filmul infractiunii, reconstituit dupã declaratiile martorilor, dar si multe alte detalii incredibile care nu au fost date publicitãtii pânã acum.
“Lasã, bã, cã oricum s-a dus…”
Pe data de 17 august a.c., în jurul orei 15.30, pe D.N. 24 A (între localitãtile Popeni si Zorleni) s-a produs un grav accident de circulatie în care si-a pierdut viata Iuliana Iacomi, în vârstã de 31 de ani, din Bârlad. Cauza nu a fost lãmuritã nici pânã astãzi. Cert este cã, la un moment dat, conducãtoarea auto a pierdut controlul asupra directiei de deplasare, iar autovehiculul a intrat în coliziune cu un cap de pod betonat. În urma impactului, Iuliana Iacomi a fost aruncatã prin parbriz pe ceea ce a mai rãmas din capotã, plinã de sânge dar încã în viatã. La scurt timp, la locul accidentului au ajuns un autoturism marca Ford, condus de un asistent medical de la Substatia de Ambulante Bârlad si o cãrutã apartinând lui Marian C. Ultimul i-a spus asistentului medical sã meargã împreunã pentru a-i acorda primul ajutor femeii, însã celãlalt nu a fost de acord, motivându-si retinerea prin faptul cã ar putea face si mai mult rãu victimei. În tot acest timp, din masina asistentului medical a coborât Cãtãlin Oancea, în vârstã de 27 de ani, din Bârlad. Acesta, sub pretextul cã merge sã vadã care este starea victimei, i-a sustras lãntisorul de la gât si brãtara de la mânã (simulând cã-i ia pulsul), dupã care le-a bãgat în buzunar. Cãrutasul a observat aceastã oribilã faptã si l-a întrebat ce face. Rãspunsul lui Cãtãlin Oancea nu mai necesitã niciun comentariu: “Lasã, bã, cã oricum s-a dus…”. Socat de replica infractorului, conducãtorul atelajului cu tractiune animalã si-a fãcut cruce si i-a spus: “Bã, voi chiar nu mai aveti niciun Dumnezeu!?!”. Dupã câteva minute a sosit la locul accidentului o ambulantã, solicitatã prin numãrul de urgentã 112 de cãtre asistentul medical. Rudele femeii decedate în accident au depus imediat o plângere la Politia Bârlad privind infractiunea comisã. Bãrbatul a fost audiat de cãtre oamenii legii însã nu si-a recunoscut fapta nicio clipã. Culmea este cã, dupã douã zile de la accidentul rutier, Elena R., concubina lui Cãtãlin Oancea, a mers la o casã de amanet din zona Stadion si a luat în schimbul bijuteriilor furate suma de aproape 500 lei.
Ia suspectul de unde nu-i!…
Oamenii legii l-au chemat din nou la audieri pe Cãtãlin Oancea, însã acesta nu s-a mai prezentat. A fost cãutat zile în sir însã acesta a dispãrut ca prin minune. S-ar pãrea cã acesta a fugit în Italia, sustrãgându-se astfel urmãririi penale, lucru confirmat si de concubina lui. Tânãra le-a spus anchetatorilor cã a fost contactatã ulterior în câteva rânduri de cãtre Cãtãlin Oancea de pe un numãr cu prefix de Italia. În consecintã, Instanta a emis mandat de arestare preventivã pentru o perioadã de 30 de zile pe numele acestuia (în lipsã), pentru sãvârsirea infractiunii de furt calificat. Pentru fapta sa, Cãtãlin Oancea riscã o pedeapsã cu închisoarea de la 3 si pânã la 15 ani. În ceea ce priveste asistentul medical, acesta a fost bãnuit initial de complicitate la furt. S-a dovedit ulterior cã nu a stiut absolut nimic despre infractiune si cã, în momentul când a fost comisã, el vorbea la telefon cu operatorul de la numãrul de urgentã 112. Pentru a îndepãrta orice dubii, asistentul medical a colaborat cu oamenii legii si a oferit toate informatiile necesare privind identitatea hotului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu