Colegiul Tehnic “Marcel Guguianu” din Zorleni, reprezentat în Lituania

Barlad Online

PARTENERIAT Douã cadre didactice din Zorleni au fost în perioada 22 – 27 iulie la Klaipeda, în Lituania, unde a avut loc cea de a patra reuniune a proiectului Grundtvig, parteneriate pentru învãtare: „Career Assistance&Spirit of Enterprise”. Colegiul Tehnic “Marcel Guguianu” din Zorleni a fost reprezentat de prof. Aurora Hulutã, coordonatorul proiectului si prof. Alina Gabriela Siminciuc, membru în echipa proiectului.
Obiectivul principal al proiectului este consilierea si orientarea în carierã a tinerilor adulti pentru a facilita tranzitia de la scoalã, loc de muncã inadecvat si somaj, la angajare în concordantã cu asteptãrile si aptitudinile lor. Proiectul îsi propune dezvoltarea unui mediu colaborativ european în vederea pregãtirii tinerilor adulti pentru un start bun în integrarea socioprofesionalã în contextul cresterii mobilitãtii educationale si profesionale la nivel european si mondial. La reuniunea de proiect au participat 12 reprezentanti ai organizatiilor partenere din Spania, Italia, Austria, Portugalia, Franta si România, la care s-au adãugat reprezentantii organizatiei gazdã: Savanoriškos Veiklos Klubas din Lituania. Programul reuniunii a cuprins: prezentarea sistemului educational lituanian, analiza stadiului implementãrii proiectului în organizatiile partenere, activitãti demonstrative de realizare a Portofoliului Digital, dezbateri privind strategiile abordate în cadrul temei “Recrutarea prin Social Media”, prezentarea produsului final – Ghidul de consiliere în carierã, actualizarea planului de lucru comun pentru al doilea an de proiect, stabilirea tematicii urmãtoarei reuniuni de proiect, evaluarea activitãtii si înmânarea certificatelor de participare. Pentru îmbogãtirea experientei si diseminarea exemplelor de bune practici, gazdele au organizat vizite la colaboratorii lor cu experientã în tematica proiectului: “Youth Job Center”, “Open Youth Space” si “Klaipeda vocational training and rehabilitation centre”. Au avut loc dezbateri, activitãti demonstrative si schimburi de experientã pe tema consilierii în carierã si antreprenoriat a tinerilor. De asemenea, au vizitat rezervatia Curonian Spit National Park care face parte din patrimoniul UNESCO World Heritage, ca unul din cele mai frumoase si unice peisaje din Europa. Este de asemenea prezentã în topurile celor mai spectaculoase privelisti, a celor mai uimitoare plaje europene. “Gazdele noastre, Savanoriškos Veiklos Klubas din Klaipeda, au organizat foarte bine întâlnirea, au creat o atmosferã plãcutã de lucru si bunã dispozitie, momente care vor rãmâne ca amintiri frumoase despre lucrul bine fãcut, oameni grozavi si locuri extraordinare. Aceasta a fost Lituania. Urmãtoarea reuniune de proiect va avea loc în luna octombrie 2014, la Palermo, în Italia. Proiectul se deruleazã în perioada 1 august 2013 – 31 iulie 2015 si este finantat de Comisia Europeanã prin Lifelong Learning Programme. “, a precizat Aurora Hulute, coordonatorul proiectului.
(Acest material reflectã numai punctul de vedere al autorului si Comisia nu este responsabilã pentru eventuala utilizare a informatiilor pe care le contine.)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu