Inaugurări așteptate

Barlad Online

Din septembrie, bârlădenii vor avea la dispoziție mult așteptatul cinematograf 3D, dar și un centru de tratamente.
Pregătirile pentru recepția Centrului Multimedia, amenajat în clădirea fostului Cinema “Victoria” și a Centrului de Revitalizare Corporală și Loisir (fosta Baie comunală) din Bârlad sunt în toi, în așa fel încât inaugurarea să poată avea loc la sfârșitul lunii septembrie.
Direcția Piețelor, Parcărilor și Cimitirelor (DPPC) din cadrul Primăriei Bârlad, în administrarea căreia se află cele două obiective, a făcut adrese către Inspectoratul pentru Situații de Urgență Vaslui și către Inspecția de Stat în Construcții Vaslui pentru desemnarea membrilor comisiei de recepție.
„Intenția noastră este să concesionăm ambele centre și vom pregăti, în acest sens, caietele de sarcini. În cazul Centrului Multimedia, dorim să concesionăm separat cinematograful 3D de sala de conferințe și sala de festivități. Dacă nu vor fi firme interesate, atunci ne vom ocupa noi de coordonarea activităților”, a declarat Vasile Ciochină, directorul DPPC.
Dacă, pentru Centrul de Revitalizare Corporală și Loisir, se pare că sunt societăți interesate, deocamdată, Centrul Multimedia nu a atras atenția nimănui. În cazul în care va rămâne în administrarea DPPC, conducerea direcției are în vedere specializarea unor persoane, deoarece operatori în materie de 3D nu există în Bârlad.
„Suntem în faza de finalizare a achiziției mobilierului și a altor obiecte necesare unei dotări optime – proiector, birouri, fișiere și scaune – 166 de scaune în sala de cinema și 72 în sala de conferințe. Valoarea tuturor dotărilor este de 1,4 milioane de lei din care 585 de mii pentru Centrul de Revitalizare Corporală, iar restul pentru Centrul Multimedia”, a mai spus Ciochină, directorul DPPC.
Centrul Multimedia nu va avea mai mult de trei sau patru angajați, față de Centrul de Revitalizare Corporală, unde vor lucra câteva zeci.
În momentul în care au luat decizia amenajării unor astfel de centre, autoritățile locale au luat în considerare faptul că Bârladul este un oraș de condiție modestă. Veniturile mici ale majorității locanicilor nu le permit acestora tratamente în diverse stațiuni balneare, un bilet de tratament fiind un adevărat lux, însă existența la Bârlad a unui centru de revitalizare corporală similar celor din stațiunile balneare, nu poate fi decât binevenită.
Pe de altă parte, un cinematograf modern este un semn de civilizație pentru un oraș eminamente cultural.
Până a fi modernizate clădirile cu pricina erau niște ruine în care colcăiau șobolanii, care adăposteau lilieci și aurolacii, adevărate focare de infecție. (Mihaela Niculescu).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu