TRAGEDIE. Un şef de post de poliţie s-a împuşcat în cap cu arma din dotare. Biletul de ADIO este cutremurător

Barlad Online

Şeful postului de poliţie din comuna Drăgăneşti de Vede (Teleorman), Dorinel Pleşa, s-a împuşcat joi în cap cu arma din dotare, în spatele instituţiei, cercetările preliminare indicând că ar fi vorba de o sinucidere.
Un poliţist s-a împuşcat în cap cu arma din dotare
"În cursul acestei zile Parchetul de pe lângă Tribunalul Teleorman a fost sesizat cu privire la faptul că un poliţist din cadrul postului Drăgăneşti de Vede a decedat în condiţii suspecte. În cauză se efectuează cercetări", a declarat Traian Nedelcuţă, procuror criminalist, citat de Agerpres.
 
Potrivit Inspectoratului de Poliţie al judeţului Teleorman, şeful de post, în vârstă de 52 de ani, era un poliţist exemplar şi activa de mai mulţi ani în acest domeniu.
"La faţa locului s-au deplasat procurorii criminalişti şi echipa operativă. Agent şef principal Pleşa Dorinel, şef de post s-ar fi împuşcat cu pistolul din dotare. Poliţistul era încadrat în Ministerul Afacerilor Interne din 1983, fiind cunoscut ca un poliţist care în decursul activităţii a obţinut calificativele foarte bine, nefiind sancţionat niciodată în decursul carierei. Cu un comportament integru în societate, poliţistul îndeplinea funcţia de şef de post de poliţie de mai mulţi ani. Din punct de vedere psihologic, periodic, a fost testat. Nu au fost constatate probleme psihologice. În anul 2014 a fost testat pentru conducerea autospecialelor MAI privind avizul de apt pentru conducerea auto", a spus purtătorul de cuvânt al IPJ Teleorman, Sandu Voicu.

Conform spuselor primarului comunei Drăgăneşti de Vede, Petre Bucur, şeful de post a lăsat un bilet de adio.
"În bilet a scris acolo 'Te rog Doiniţa să mă ierţi dacă am greşit cu ceva. Vă iubesc, mult, mult pe toţi, uite numele la doi, trei cetăţeni cu nişte sume mici, simbolice vis-a-vis de nişte mici datorii', cum facem toţi până la salariu. Să nu se interpreteze greşit. Erau sume foarte mici'. Mai scrie acolo...'am recurs la această faptă datorită stresului cu mulţi 'f' în faţă, foarte, foarte mare de aproape o lună de zile'. Noi mai abordam şi discuţii personale. De o lună de zile nu mai comunicam mult şi îl vedeam trist. L-am întrebat 'ce se întâmplă?'' 'Domn' primar, nu mă simt bine', acest răspuns l-am primit. A vrut să se stabilească aici în localitate. A vrut să facă un împrumut, apoi alte împrumuturi. Şi-a cumpărat o casă, a reabilitat-o tot cu împrumut din bancă. Avea nemulţumiri ca salariu, ca venit", a povestit primarul comunei Drăgăneşti de Vede.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu