Balurile Bobocilor, la… Pastele Cailor!

Barlad Online

Bobocii nu se mai numãrã toamna, ci…primãvara! Ne referim, desigur, la Balurile Bobocilor din Vaslui. Din câte se pare, vor fi amânate pentru anul viitor, în luna mai. Directorii liceelor din Vaslui par sã se îndrepte spre aceastã decizie, neavând de ales, dupã ce Casa de Culturã “Constantin Tãnase” a fost închisã din lipsa avizului privind securitatea în caz de incendiu. Pentru a rezolva problema care îi nemultumeste pe elevi, Primãria Vaslui le-a sugerat acestora trei variante: sala de sport a liceului, Sala Polivalentã, unde le este solicitat sã aducã covor, pentru a nu strica parchetul, sau la Teatrul de Varã, dar sã astepte pânã în luna mai. Urmeazã ca, în aceastã sãptãmânã, primarul sã poarte câteva discutii cu reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgentã Vaslui (ISU), pentru a vedea dacã mai existã alte solutii. Casa de Culturã sare din schemã, întrucât, din spusele directorului Ionel Bordeianu, va mai dura putin pânã institutia va primi avizul ISU. Elevii, însã, sunt în continuare nemultumiti si sperã, totusi, sã aibã parte de Balurile Bobocilor în aceastã toamnã, asa cum e traditia, nu la primãvarã.
Incertitudinea planeazã, în continuare, asupra Balurilor Bobocilor din Vaslui. Decizia directorului Casei de Culturã “Constantin Tãnase” a stârnit nemultumiri în rândul elevilor de liceu, care se chinuie, în perioada aceasta, sã gãseascã alte locatii pentru eveniment. Cu exceptia Liceului Teoretic “Mihail Kogãlniceanu”, care a avut deja balul, toate celelalte licee sunt puse în situatia de a-si amâna peterecerea de bun venit a proaspetilor liceeni.
Primãvara bobocilor
La Negresti, directorul Liceului Tehnologic “Nicolae Iorga”, Vasile Mariciuc, a anuntat cã, dacã nu se va deschide Casa de Culturã pânã la sfârsitul anului, cel mai probabil, vor organiza Balul Bobocilor în curtea scolii. “Existã o necunoscutã în ceea ce priveste Balul Bobocilor. Consilierul nostru educativ încearcã sã gãseascã solutii, însã acestea sunt extrem de putine. Am vorbit cu primarul si ne-a promis cã se va consulta cu cei de la ISU, pentru a solutiona aceastã problemã cât mai repede. Existã posibilitatea ca evenimentul sã se desfãsoare, totusi, la Casa de Culturã, în sala de spectacole, dupã normele ISU, evident, în prezenta unui echipaj de pompieri, dar vor putea participa mai putini spectatori, circa 150 persoane. Dacã nu se va putea desfãsura evenimentul astfel, îl vom reprograma pentru primãvarã si, probabil, îl vom face în curtea scolii”, a spus directorul Liceului Tehnologic “Nicolae Iorga”, Vasile Mariciuc.
Alternative putine, deloc pe placul elevilor
Pentru a rezolva problema care îi nemultumeste pe elevi, Primãria Vaslui a venit cu trei variante de locatii unde acestia ar putea sã-si desfãsoare evenimentul. Alternativele sunt sala de sport a liceului, Sala polivalentã, dacã vor aduce un covor, pentru a nu strica parchetul, sau la Teatrul de Varã, dar vor trebui sã astepte pânã la primãvarã. “Se încearcã gãsirea unei solutii pentru a desfãsura, totusi, anul acesta, Balul Bobocilor. Elevii au muncit, s-au pregãtit, iar acum sunt dezamãgiti. Sperãm ca dupã întâlnirea dintre reprezentantii primãriei cu cei de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgentã Vaslui, sã se gãseascã o solutie”, a spus purtãtorul de cuvânt al Colegiului Economic “Anghel Ruginã”.
Casa de Culturã, închisã pe o perioadã nedeterminatã
Directorul Casei de Culturã a anuntat cã încã nu se stie cât va mai dura pânã va obtine avizul ISU, ca institutia sã-si poatã deschide usile. “Sunt dezamãgit de Hotãrârea nr. 915/2015 privind stabilirea criteriilor pentru oprirea functionãrii ori utilizãrii constructiilor sau amenajãrilor determinate de încãlcarea gravã a cerintei de securitate la incendiu. Trebuiau prevãzute anumite termene limitã pânã la care sã se îndeplineascã criteriile. Stiu cã tinerii sunt nerãbdãtori sã se deschidã Casa de Culturã, însã nu am de ales. Neavând avizul de securitate în caz de incendiu, nu pot sã-mi asum responsabilitatea. Eu am început demersurile, dar nu se poate face totul asa rapid. Am luat legãtura cu personalul care va realiza scenariul de incendiu de care noi avem nevoie, apoi trebuie depus la ISU si, în cele din urmã, aprobat de un verificator de proiect. Trebuie sã asteptãm pânã cei de la ISU ne dau avizul. Nu avem încotro”, a spus Ionel Brãtianu, directorul Casei de Culturã.
Sursa: vremeanoua.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu