Tandemul Polak-Ciurariu, manipulare de proportii în sondajul PNL?

Barlad Online

SECRET TOTAL… Peste câteva zile, liberalii din judet vor anunta persoana care are cele mai multe sanse pentru a candida la primãria Vaslui. De aproape douã sãptãmâni, în Vaslui se face un sondaj de opinie, care ar trebui sã lumineze mintile sefilor din PNL despre cea mai potrivitã persoanã care sã poatã concura cu sanse împotriva actualului primar al orasului, Vasile Pavãl, care este sustinut de organizatia municipalã a PSD pentru un nou mandat la primãrie. Mai multi liberali acuzã secretomania care planeazã în jurul acestui sondaj. “Nu stim nimic. Câte persoane au fost interogate, ce s-a plãtit, nimic. Stim cã legãtura cu firma de sondare o tine Simona Polak, cea care face plãtile cãtre firma respectivã, dar si deputatul Ciurariu. Nu stim cât de multe cunoaste despre acest sondaj Dan Marian, celãlalt copresedinte, probabil cã toate cãrtile le va face Ciurariu”, spune un liberal din organizatia municipalã, la adãpostul anonimatului. În conditiile în care sondajul va fi manipulat de Ciurariu si Polak, cu sigurantã candidatul PNL la primãrie va fi Sorin Radu, fostul viceprimar, omul pe care cei doi liberali îl sustin din toate puterile de ani de zile.
Liberalii din Vaslui cred cã, odatã ajunse pe mâna lui Ciurariu si Polak, rezultatele sondajului de opinie fãcut prin intermediul unei case de sondare din Buzãu vor fi “aranjate”, pentru a lansa în campania electoralã anumite persoane. “Este un secret total. Nimeni nu stie nimic, din cadrul organizatiei. Am înteles cã plãtile cãtre firma de sondare sunt fãcute de doamna Polak, dânsa tine legãtura cu reprezentantii firmei de sondaje, ea si cu Florin Ciurariu. Nu stim când vor sã anunte rezultatele acestui sondaj”, a spus un liberal din Vaslui, care este iritat de faptul cã, desi se plãtesc peste 7.000 de euro din banii organizatiei municipale pentru acest sondaj, modalitatea de lucru este un secret de partid.
Familia Polak îsi ia revansa pentru umilinta înduratã în fata lui Blaga?
Cu o lunã si ceva în urmã, Vasile Blaga si Alina Gorghiu au avut discutii aprinse cu conducerea organizatiei judetene PNL, cerând ca pentru Vaslui sã se gãseascã un candidat puternic, care sã batã PSD. La un moment dat, Blaga ar fi spus cã liderii partidului se gândesc la un candidat serios pentru primãria Vaslui, fiind convins cã varianta cu Sorin Radu – sustinul de familia Polak si de deputatul Ciurariu – este ratatã din start. Supãrat, tânãrul Tudor Polak, cel poreclit drept “mânzul” în partid, s-ar fi ridicat si ar fi replicat: “Nu e corect, domnule presedinte. Noi pregãtim acest candidat (pe Sorin Radu, n.r.) de trei ani de zile, iar acum dvs. veniti si ne spuneti cã aveti un alt candidat?”. Uimit de tupeul “mânzului”, Blaga i-ar fi rãspuns: “Tinere, sã spunem cã, pe ultima sutã de metri, conving pe altcineva sã candideze la primãrie. Ce-ai avea tu de comentat la decizia asta a mea?”. Nervos, Tudor Polak s-a asezat pe scaun, dar a rumegat în gol declaratia sefului sãu de partid. Ocazia de a se rãzbuna a venit în momentul în care sondajul de opinie pe Vaslui a ajuns pe mâna familiei Polak. “Da, este adevãrat, nu stie nimeni din PNL de la Vaslui despre acest sondaj. Totul este la mâna Simonei Polak si lui Florin Ciurariu. Cred cã vor musamaliza rezultatele sondajului, sã iasã o anumitã persoanã”, a spus un alt liberal vasluian. Conform unor informatii din interior, deputatul Ciurariu a primit unele date despre acest sondaj, preliminare, însã refuzã sã le comunice colegilor de partid. “Mai sunt vreo 300 de chestionare de finalizat. Vorbiti cu deputatul Ciurariu, el stie ce se anuntã, ca rezultate”, spun sursele din PNL. Pânã acum, nu am reusit sã-l contactãm pe Ciurariu, pentru a ne spune în ce stadiu este sondajul. Probabil cã familia Polak si-a asumat plata sondajului, în jur de 7.200 de euro, pentru a-l impune pe candidatul pe care-l doreste la primãrie, Sorin Radu. Asta, dacã nu apare de la PSD vreun candidat surprizã…
Când doi se ceartã, iese… Bichinet?
Un lucru interesant, gândit de cei care au comandat sondajul, este cã printre numele propuse electoratului din Vaslui apare si cel al lui Corneliu Bichinet, vicepresedintele CJ Vaslui. Probabil, liberalii din municipiu au dorit sã vadã, în mod real, care este priza la publicul din Vaslui a liberalului din fruntea Consiliului Judetean si asa a ajuns acesta sã fie trecut pe chestionare. Va ajunge PNL Vaslui sã spunã cã persoana cea mai votatã la sondajul de opinie de electoratul din oras este Corneliu Bichinet, tocmai pentru a-l pune pe acesta în situatia de a candida la primãria Vaslui si Consiliul Judetean, în acelasi timp? Vom trãi si vom vedea. Cert este cã, pânã pe 25 noiembrie, liberalii ar trebui sã anunte numele candidatului la alegerile locale din 2016.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu